Непознатите Тайни на Джердапска Клисура

Непознатите Тайни на Джердапска Клисура

 • 05.07.2024г.
София – Ботевград – ГКПП Връшка чука – Зайчар – Кладово – Джердапска клисура – Кладово – Неготин – Ботевград – София

Описание

1 ден 05.07.2024 София – Ботевград – ГКПП Връшка чука – Зайчар – Кладово
Отпътуване в 6:00 ч. от пл. Сточна гара, бенз. „Лукойл“ и от Ботевград в 07:00 ч., през ГКПП Връшка чука към Р. Сърбия и град Зайчар. Кратка разходка в центъра на града, свободно време за снимки, шопинг и обяд. Отпътуване към комплекс Феликс Ромулиана, състоящ се от останките на късноримския укрепен дворец и същевременно мемориален комплекс на римския император Галерий. Площта му е 6,5 хектара, а изграждането му е поръчано от император Гай Валерий Галерий Максимилиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Обектът е заобиколен от защитни стени с двадесет кули и обхваща укрепления, включително вестибюли, преддверия, термални бани, подови мозайки, мраморни форми, скулптури и предмети, изработени от розов гранит и зелен порфир от Пелопонес. Отпътуване към град Кладово. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден 06.07.2024 Кладово  – Джердапска клисура – Кладово
Закуска. 9:00 ч. отпътуване през долната част на Джердапската клисура.  Пътуване по брега на река Дунав към Долни Милановац през най-красивата и най-голямата клисура в Европа – Джердапска клисура при нейната най-голяма  речна дълбина – Казаните. Фото-пауза в най-тясната и опасна зона – „Дунавския Гибралтар“ и древния Траянов. По желание, с предварителна заявка и срещу допълнително заплащане, разходка с корабче в пролома Железни врата. Връщане в Кладово. Празнична вечеря с богато меню, неограничени напитки местно производство и жива музика. Нощувка.

3 ден 07.07.2024 Кладово – Неготин – София – Ботевград
Закуска. 9:00 ч. отпътуване за Неготин. Туристическа програма и шопинг пауза в центъра на град Неготин – града на хайдут Велко. Свободно време за обяд. Посещение на Буковски манастир датиращ от края на ХIII и началото на ХIV век. Манастира е основан от Стефан Милутин от рода на Неманичите. Възможност за закупуване на вино и ракия от винарната към манастира. Потегляне през ГКПП – Брегово към България. Пристигане в Ботевград и София вечерта.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически  автобус;
 • 2 нощувки със закуски и 1 вечеря в хотел 3* в района на Кладово;
 • Празнична вечеря в ресторанта на хотела с неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни  напитки, местно производство и жива музика;
 • Туристическа програма в Зайчар, Кладово и Неготин;
 • Посещение на Феликс Ромулиана;
 • Екскурзоводско обслужване;
 • Мед. застраховка на „ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Разходка с корабче по Дунав – 25€ / ч. при минимум 20 записани туристи;
 • Приблизителни  входни такси за посещаваните обекти:

                      –  Античен град Феликс Ромулиана – 400 RSD;

 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка  Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от пакетнат цена в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Деца до 11,99 г.. настанени с двама възрастни в стая – минус 30 лв.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 100 лв.

Забележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси;
 • Възможни са размествания в програмата в зависимост от метеорологичните условия.

Полезна информация:          
Необходими документи:
 • Лична карта или паспорт с 3 месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • За Република Сърбия няма визови изисквания.
ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на „ЗД Евроинс“ АД – гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Зайчар

ЗайчарЗайчар е град в Източна Сърбия, намиращ се много близо до границата с България между реките Бели и Черни Тимок. Административен център е на четири общини и е с население почти 40 хиляди души, от които 95% са сърби, а останалите – македонци, черногорци, българи, цигани и др. Интересен факт за града е, че през 1883г. народът се вдигнал на въстание за присъединяване към българската територия, което за съжаление е путошено по много кръвопролитен начин. Разположен на стратегическо място, тук се пресичат пътищата за Кладово, румънската граница, Парачин, Неготин, Ниш, Княжевец и Видин. Разстоянието от София до Зайчар е около 190 км ако се преминава през Калотина. В града основно преобладават запазени и реставрирани стари сгради, модерни семейни къщи, малки дюкянчета и магазини за топла баница и плескавица. Първото нещо, което трябва да направите там е да посетите останките от крепостта „Феликс Ромулиана“, вписана в книгата на ЮНЕСКО, на 11км от района в археологическия комплекс Гъмзиград. Предмети от величествения императорски палат можете да намерите и в Националния музей в Зайчар. Ако обичате да си купувате предмети за спомен от местата, които посещавате, отидете в Местния музей, където има картини от местни художници както и колекции от ковани фенери, виенски мебели и др. Архитектурата на музея оприличава нашата възрожденска такава. Освен обиколката на дестинацията, отделете време за прекрасната комбинация от жива музика в някоя от кафаните и приповдигнатия дух на зайчарите, чието весело настроение е заразяващо.

цени от 395 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.