Седемте Рилски Езера

Седемте Рилски Езера

 

 • 25.07.2024 г.
 • 22.08.2024 г.
 • 12.09.2024 г.
София – Паничище – Сапарева Баня – Паничище – Софияя

Описание

1 ден 25.07.2024 София – Паничище
Отпътуване в 11:00 по маршрут София – Самоков. Пристигане в Самоков. Посещение на Девическия манастир “Покров Пр. Богородици”. Отпътуване за Боровец. Разглеждане на двореца “Царска Бистрица”, използван като ловна хижа от царете Фердинанд I и Борис III. Свободно време за разходка из курорта. Настаняване в хотел в Паничище. Вечеря. Нощувка.

2 ден 26.07.2024 Паничище – Сапарева Баня – Паничище
Закуска. Разходка до Овчарченските водоподи. Разходка в Сапарева баня, където се намира единственият гейзер в континентална Европа, чиято температура е 103° C. Свободно време за ползване на минералните басейни в Сапарева баня. Връщане в хотела в Паничище. Вечеря. Нощувка.

3 ден 27.07.2024 Паничище – Рилски Езера
Закуска. Изкачване с лифт до хижа “Рилски езера”, разположена над първото от Седемте Рилски езера. Разходка до Петото езеро – “Бъбрека”. При желание и възможност изкачване до Езерния връх, откъдето се открива красива панорамна гедка към Седемте езера. Връщане в хотела в Паничище. Вечеря. Нощувка.

4 ден 28.07.2024 Паничище – София
Закуска. Свободно време в Паничище. Връщане в София.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в района на Паничище;
 • Туристическа програма в Боровец, Рилски езера, Сапарева баня;
 • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Билет за лифта – около 30 лв., заявява се предварително;
 • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
 • Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

 • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни – минус 36 лв.
Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – не се предлагаЗабележки:

 • Минимален брой туристи: 40 човека;        
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане десет дни преди датата на отпътуване;
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
 • При лоши метерологични условия изкачването до Рилски езера може да е ограничено.;
 • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
 • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на „ЗД Евроинс“ АД – гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Паничище е село, разположено в Южна България, в община Сапарева Баня, Кюстендилска област. Селището се намира в Рила планина на 1400 метра надморска височина, като до там се стига по стръмен път.
Курортното селище се намира в непосредствена близост до Рила планина. В близост до и в  самото Паничище има много почивни бази, хижи, спа хотели и други. Изградена е и ски писта с влек, което предразполага развитието на зимните спортове в региона. Паничище се явява и отправна точка на пешеходните маршрути за хижите Пионерска, Ловна, Скакаквица и може би хижата, която представлява най-голям интерес за посетителите на областта е именно Рилски езера. Като именно по този маршрут от 2009 година насам функционира седалков лифт, който помага да се пропусне най-стръмния участък по маршрута към изкачването на Седемте Рилски езера. Капацитетът на лифта е 700 души на час.
Паничище е малко селище, което е известно с близостта си до красивите места на Рила планина и най-вече с това, че се явява отправна точка на маршрута за Седемте Рилски езера.

цени от 265 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.