Кастория и Едеса с Остров Свети Ахил

Кастория и Едеса с Остров Свети Ахил

  • 07.06.2024г.
  • 23.08.2024г.

София – Едеса – Кастория – Драконовата пещера – о-в Св. Ахил – София

Описание

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Остров Свети Ахил се намира в Република Гърция. Островът е в Малото Преспанско Езеро, като се свързва с брега, чрез понтонен мост. Отстоянието му от град Флорина е 50 километра, като островът е разположен на границата между Гърция и Албания. На самия остров се намира и едноименно село.
Интересно за острова е, че там се намират руините на средновековния български град Преспа и базиликата на Св. Ахил. Като именно там през 1965 година е открито погребението на цар Самуил. Базиликата се намира в североизточната част на острова и северно от нея е разположена и средновековната църква „Свети Георги“ от XV век. На острова са разположени и други забележителности като базиликата „Свети Апостоли“ от XI-XII век, храмът „Свети Димитър“ – XIV век, а в югоизточната част на хълма се намира църквата „Света Богородица Порфина“ , датираща от средата на XVI век.

цени от 239 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.