ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЛЧИК, ПОБИТИТЕ КАМЪНИ, КРЕПОСТ ОВЕЧ И МАДАРСКИЯ КОННИК

ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО БАЛЧИК, ПОБИТИТЕ КАМЪНИ, КРЕПОСТ ОВЕЧ И МАДАРСКИЯ КОННИК

  • 24.05.2024г.
  • 21.09.2024г.
София – Мадара – Балчик – крепост Овеч – Побитите камъни – София

Описание

 

Описание

 

1 ден 
Отпътуване от София в 6:30 ч. от Централна ЖП гара в посока Национален историко-археологически резерват „Мадара“ с кратка почивка по пътя. 
Пристигане в гр. Мадара и разглеждане на  Мадарският конник – средновековен барелеф, изсечен на отвесна скала. Това е единственият скален релеф в Европа от периода на ранното средновековие и е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство.Свободно време за разходка сред уникалните скали наоколо и тракийското светилище. Забележка: Мадарската крепост не се посещава поради особеностите на стръмния терен. 

Отпътуване за Балчик и свободно време. Късния следобед настаняване в хотел в райно на Балчик, Варна или околностите. Нощувка.

2 ден
Закуска. 
Възможност за избор на допълнителна целодневна екскурзия (не е включена в пакетната цена) до някои от перлите на Северното Черноморие – ДуранкулакШаблаТюленовоНос Калиакра и нац. арх. резерват Яйлата. По време на екскурзията ще имате възможност да се любувате на едни от най-красивите гледки, разкриващи се край Черно море, както и за плаж, разходка и плуване сред скалите и красотата на Тюленово
Завръщане в хотела привечер. Нощувка.

3 ден 
Закуска. 
Отпътуване в посока Девня – Побитите камъни (Дикилиташ), разположени са на 18 km от Варна от двете страни на пътя Варна – София около селата Слънчево, Баново и Страшимирово и град Девня. Разпределени са на големи и малки групи на площ от 7 km2, Побитите камъни представляват каменни колони с различна височина – от 5 до 7 m, дебелина – от 0,3 до 3 m и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. За произхода им има много хипотези, които могат да се обединят главно в две групи – за органичния и неорганичния им произход. Първите са свързани с кораловите организми и други. Според вторите произходът им се обяснява с призматичното изветряне на скалите или с образуването на пясъчно-варовикови конкреции и др. За да бъдат опазени, през 1937 г. са обявени за природна забележителност. Местността, в която се намират Побитите камъни, е единствената естествено формирана пустиня в Източна Европа и една от двете естествено формирани пустини в Европа, като другата е пустинята „Табернас“ в Испания.
Отпътуване в посока крепостта „Овеч“ с кратка почивка за обяд край Девня или Провадия. 

Посещение на крепостта „Овеч„.
Крепостта Овеч е каменна твърдина, която е разположена източно от град Провадия, на 53 км западно от град Варна и на 410 км източно от гр. София.

В историческите анали крепостта е известна с няколко имена. Най-старото от тях е византийско Проват. Българите я наричат Овеч, а турците Таш хисар (в превод от тур. – каменна крепост). Археологическите проучвания установяват, че укреплението се използва от ІІІ в. до първите десетилетия на VІІ в. и след това от Х–ХІ до края на ХVІІ в.

Най-силният период на Овеч е през ХІІ–ХІV в., когато крепостта е военен, религиозен, икономически и административен център на региона.

При посещение на крепостта в каменното укрепление могат да бъдат разгледани говорещият кладенец, дълбок 79 м, митрополитската църква, рицарският затвор, кулата с дяволската пътечка и Калугерските дупки.

Отпътуване за София следобяд. 
Пристигане на Централна ЖП гара след 21:30 ч. 

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Транспорт с лицензиран туристически автобус 
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Балчик, Варна или в околностите 
Водач от агенцията
Допълнителна екскурзия до Дуранкулак, Шабла, Тюленово, Нос Калиакра, нац. арх. резерват Яйлата (при събрани минимум 15 туристи) – 20 лв.
Единична стая – 100 лв.
Входни такси за музеи 
Разходи от личен характер

Други

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.


Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.
Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

 

цени от 199 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.