Роженски Манастир, Златолист и Мелник

Роженски Манастир, Златолист и Мелник

  • 29.06.2024,
  • 17.08.2024,
София – Златолист – Мелник – Роженски манастир – София

Описание

1 ден 22.06.2024 София – Златолист – Мелник
Отпътуване от София за с. Златолист в 07:30 ч. Селото е сгушено в подножието на Пирин планина. Главната забележителност тук е храмът „Св.Георги“, в който е живяла в началото на миналия век пророчицата Преподобна Стойна. Със своите способности тя е пророкувала и помагала на много хора. Сочена е като предшественичка на по-известната ясновидка Ванга. Погребана е в любимата си черква „Св.Георги“.  В средата на черквата под купола се намира мраморна плоча с двуглав орел. Има поверие, че когато се стъпи върху нея има лечебно излъчване. След като се преклоним пред паметта на необикновенната жена, се отправяме към гр. Мелник, най-малкия град в България. Известен със запазената възрожденска архитектура и червеното вино. Гъстата рубинена течност е прославила градчето в цяла Европа. Настаняване в хотела. Посещение на „Кордопулова къща“ – възрожденска къща, в която е уредена експозиция на мелнишка изба, издълбана във вид на тунел в скалата, с експонирани в нея огромни бъчви за съхраняване на мелнишко вино. По желание посещение на православния храм „Св. Антоний“, известен с това, че той е един от двата храма в цял свят, носещ това име. Другият се намира в гр. Падуа на територията на Италия. Вечеря. Нощувка.

2 ден 23.06.2024 Мелник – Роженски манастир – София
Закуска. Отпътуване за Роженският манастир „Свето Рождество Богородично“ – най-големият манастир в Пиринска Македония и е един от няколкото средновековни български манастира, сравнително добре запазени и до днес. В миналото манастирът е бил стовропигиален. Днес е подчинен на Неврокопската епархия на Българската православна църква. Свободно време за разглеждане на манастирския комплекс и обяд в селото. Отпътуване за София 15:30 ч. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • Туристическа програма в Златолист и Мелник;
  • Посещение на Роженски манастир;
  • 1 нощувка в хотел *** в района на Мелник;
  • 1 закуска на блок маса;
  • 1 вечеря с музикална програма;
  • Екскурзоводско обслужване;

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Застраховка – Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

  • Дете до 11,99 г., настанено в стая с двама възрастни –  минус 20 лв.

Доплащане:
  • Настаняване в единична стая – плюс 40 лв. / ограничена наличност /

Забележки:

  • Минимален брой туристи: 40 човека;
  • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
  • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
  • Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
  • Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на „ЗД Евроинс“ АД – гр. София, бул. „Христофор Колумб“ № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД „Армеец“.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

цени от 155 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.