КРУИЗ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ: МИКОНОС – ПАТМОС – КРИТ – САНТОРИНИ И КУШАДАСЪ

КРУИЗ ГРЪЦКИ ОСТРОВИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ: МИКОНОС - ПАТМОС - КРИТ - САНТОРИНИ И КУШАДАСЪ

24.10.2024

Атина – остров Миконос – Кушадасъ – остров Патмос – остров Крит – остров Санторини – Атина

Описание

Програма на пътуването:

24.10.2024 – четвъртък. Отпътуване с автобус в 19:30 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски” в София. Нощен преход.
25.10.2024 – петък. Пристигане в Лаврион /Атина/. Качване на кораба около 09:00 ч. Отплаване в 13:00 ч. за Миконос. Пристигане в Миконос. На острова сме между 18:00 ч. и 23:00 ч. Перлата на Цикладските острови ще Ви посрещне с искрящата белота на къщите, синьото на вратите и прозорците – един истински архитектурен шедьовър под открито небе! Няма как да пропуснете символите на острова – „Малката Венеция”, вятърните мелници, пеликана Петрос, църквата Панагия Парапортиани. Островът е една от най-луксозните дестинации в света. Тук можеш да срещнеш много милионери, хора от шоу бизнеса и модните среди. Красивата обстановка, бутиковите хотели и класните забавления правят гръцкия остров задължително място за всички модерни хора. Нощувка на кораба.
26.10.2024 – събота. Акостираме в 07:00 ч на пристанището в Кушадасъ и сме там до 13:00 ч. Посетете древния град Ефес и църквата на Дева Мария. Ефес е един от най-големите, очарователни и вдъхновяващи музеи на открито в света, един от старите 7 чудеса на света. Разходете се из уличките на крайбрежния град Кушадасъ, разгледайте шарените магазинчета на местните занаятчии. На обяд продължаваме с кораба към следващата ни дестинация – остров Патмос. Пaтмoc e обявен за „свещeн οстрoв“ и привлича религиозни пοклoнници почти целοгoдишно, зaради Cв. Йoaн Богослов, койтο e живял на ocтрова в изгнaние. Cв. Йoaн Богослов cпомeнава Пaтмοс в Открoвенията на Йоaн, кοятo написва в пещeрa, извеcтна днес κато Пeщерата нa апοкалипсиca. Тя e ocновнa истοричесkа забелeжителнocт нa острοва, заеднo с Maнаcтира Aгиос Йοaнис Тeoлогοc, кoйто се издига на върxa на Хοра, пoстроен прeз 1088 и приличен на κрепοcт. Ceлoто е възникнaлο oколο cтенитe на манaстира. На острова сме от 16:30 ч. до 21:30 ч. Нощувка на кораба.
27.10.2024 – неделя.  Следващата ни спирка е най-големият и най-южният гръцки остров Крит! Крит е родина на Минойската цивилизация – най-древната цивилизация в Европа. В Ираклион сме от 07:00 ч. до 12:00 ч.
Отпътуваме за следващия ни гръцки остров Санторини! Това магическо място ще Ви остави безмълвни! Една необичайна гледка към черните вулканични скали и накацалите по върховете бели къщички със сините куполи на църквите! С право се счита, че Санторини е едно от най-красивите места на света, привличащи целогодишно туристи от цял свят!
Нощувка на кораба.
28.10.2024 – понеделник. Сутринта в 06:00 ч. акостиране на пристанище Лаврион /близо до Атина/. Трансфер Лаврион – София. Пристигане в София вечерта.

Допълнителни екскурзии по желание /на английски език/:
/Резервират се и се заплащат до 3 дни преди отпътуване, ако туристите желаят да ползват отстъпка от 75 евро!/
 • Остров Миконос /MYC-06/ – обиколка на Миконос с главния град Миконос и Малката Венеция – полудневна. Цена: 77 евро на възрастен, 61 евро на дете. Екскурзията започва от гр. Миконос, плажа Калафатис, традиционното селище Ано Мера с манастира Panagia Tourliani, основана в 1542 г. Църквата си заслужава да се види заради забележителната си колекция от икони, внушителна камбанария и мраморeн фонтан. Връщаме се обратно в град Миконос и разглеждаме църквата Panagia Paraportiani и Фолклорния музей. Екскурзията приключва в Малката Венеция, района Алефкандрия, известен с вятърните си мелници, разноцветните къщи, накацали над брега на морето.
 • Кушадасъ – Древен Ефес и къщата на Дева Мария/KUS-01/. Цена: възрастен 92 евро, дете 66 евро. Ефес /сега в Турция/  е едно от Седемте чудеса на древния свят. На практика Ефес е известен с Храмът на Артемида, разположен наблизо, построен през 550 г. пр.н.е., понастоящем разрушен. Мястото, на което е бил храмът е в днешния гр. Селчук. Разглеждаме древния град Ефес, павираните му улици, запазените Агора, Одеон, Библиотека, фонтани, Храмове и къщи на богати семейства, Къщата на Дева Мария. Остава свободно време за шопинг, почивка и хапване.
 • Остров Санторини /SAN-01/ – екскурзия до селището Ия. Цена: възрастен 81 евро, на дете 61 евро. Безспорно, едно от най-красивите места на света, впечатляващи гледки от ръба на калдерата към морето и към градчетата Ия, Тира, Фиростефани, Имеровигли. Ще отидем първо до селището Мегалохори, едно от най-автентичните кътчета на Санторини, запазило характера и бита на местните хора. Пътуването ни преминава през селищата Фиростефани и Имеровигли и пристигаме в Ия. По време на цялото пътуване се възхищяваме на неописуемата гледка към вулкана и малките островчета в него Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени. Имаме достатъчно време в Ия за разходка из павираните улички, шопинг и снимки.
 • Остров Патмос / PAT-01/ посещение на Манастира Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса. Цена: възрастен 77 евро, на дете 61 евро. Патмос е най-северният остров от Додеканезите и от векове е известен като място за поклонение, тъй като той е споменат в Откровението на Йоан – последната книга на Библията. Счита се, че тук Йоан е имал видение от Исус Христос. Посетителите могат да видят пещерата – мястото, където Йоан е имал това видение. Много църкви на острова носят името на Св. Йоан и ние ще имаме възможност да посетим Манастира на Св. Йоан., изграден през 1088 г. Впечатляващ е дървеният иконостас в църквата, с множеството си дърворезби, фрески от различни етапи на историята на острова. Разглеждаме и музея към манастира. Ще видим и кръста, изграфисан от Св. Йоан и следата на стената, с която Св. Йоан казва, че е чул гласа Божи да му казва за Апокалипсиса. Ще чуем и за легендата за създаването на острова.
 • Ираклион – Минойският дворец Кносос /HER-02/ – първата европейска цивилизация!. Цена: възрастен 81 евро, на дете 61 евро. Древният град Кносос е разположен на 6 км от столицата на о.Крит – Ираклион. Първите разкопки на древния град са направени от Минос Калокеринос, критянин. А в началото на 20 век англичанинът Сър Артър Евънс привлича вниманието на световната общественост и започват по-мащабни разкопки и разкрития на Двореца Кносос, свързани и с легендата за Цар Минос. Разглеждат се големия централен двор на Двореца, Тронната зала, Голямото стълбище, фрески, амфитеатър и други. Ще чуете за легендата за Минотавъра и Тезей
В Ираклион имате възможност и на още 1 екскурзия.
 • Венециански Ираклион и уникалния Археологически музей /HER-07/. Цена: възрастен 77 евро, на дете 61 евро. Ще имате възможност да разгледате Венецианската лоджия /понастоящем Кметството на гр.Ираклион/, крепостта Кулес, базиликата Св.Марк, средновековния манастир Св.Катерина и катедралата Agios Minas.  Ще чуете историята за Венецианската лоджия, за средновековните градски стени, едни от най-добре запазените в Средиземноморието. Ще посетим Археологическия  музей, събрал съкровища от Двореца Кносос и цял Крит, ще научите за най-известните личности от Крит – Нобеловият лауреат – поетът Одисеас Елитис, художникът Ел Греко, писателят Никос Казандзакис и други.

Важна информация за допълнителните екскурзии:
 • Бреговите екскурзии са по желание на пасажерите и се заплащат допълнително.
 • Бреговите екскурзии се провеждат с екскурзовод на английски език.
 • Бреговите екскурзии се закупуват на борда на кораба в началото на круиза или до 3 дни преди самата екскурзия.
 • Стойността им се прибавя директно към бордната сметка, като окончателното им заплащане може да се извърши в брой или с кредитна карта в края на круиза.
 • Препоръчваме закупуването на бреговите екскурзии да стане през първия или най-късно до втория ден от пътуването.

Информация за кораб Celestyal Discovery:

Eлегантният кораб Celestyal Discovery е въплъщение на гръцкото наследство, традиции и култура и предлага традиционно средиземноморско гостоприемство. Реновиран през 2023 г, корабът предлага настаняване на максимум 1266 пасажери, настанени в 633 каюти, 620 от които са с балкони. Всички каюти са с телевизор и климатик.
Новият кораб Discovery ще замести Olympia във флотилията на Celestyal Cruises. В момента тече пълната му реновация и от Март 2024 г. ще поеме всички маршрути, определени предварително за кораба Olympia.
Ресторанти: Grillseakers, Greek Deli, Fig & Honey Gelato, Juice Bar.
Анимация, спорт и забавление: Muses Lounge, Selene Lounge & Bar, Casino, СПА център – сауна, фитнес,  парна баня, процедури, салон за красота,  2 басейна. Професионални фотографи на борда, магазини. Телефон и Wi-Fi – срещу допълнително заплащане
Каюти IA  и IB: Каютите са вътрешни, с климатик, телефон, сешоар, сейф, душ, тоалетна, телевизор. Каюти IA са на 2-ра и 3-та палуба, а каюти IB – на 4-та и 5-та.

Забележки:
 • Всички каюти са заложени при двойно настаняване. Единични, тройни и четворни каюти се препотвърждават допълнително и не се гарантират.
 • Последователността на акостиране на островите може да претърпи промяна.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Условия за резервация:
 • Депозит 250 лв. при записване.
 • Втори депозит от 250 лв. – до 20.06.24 г.
 • Доплащане – до 20.08.24 г.
Условия за пътуване на деца: Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или лична карта, ако имат такава. Ако децата пътуват само с 1 родител е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  представянето на нотариално заверена декларация от непътуващият родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказан достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България; невалидни (забравени) документи; други НЕзависещи от туроператора причини.

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Република Гърция.

Туроператорът си запазва правото да промени пакетните цени в случай на значително увеличение на цената на горивата.

Туроператорът има сключена Застраховка по чл. 97 от ЗТ  с полица № 13052310000290/от 22.04.2023 на ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД – гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333. 

Цената включва

 • Транспорт с комфортен автобус по маршрута  София – Атина (Лаврион) – София
 • Круиз по посочения маршрут Лаврион – Миконос – Кушадасъ – Патмос – Ираклион – Санторини – Лаврион на борда на кораб Celestyal Discovery
 • Пристанищни такси
 • 3 нощувки в избрания вид каюта
 • Пълен пансион на борда – закуска, обяд и вечеря
 • Определени напитки по време на храненията /изключени са специализираните ресторанти/ – наливно вино, бира, безалкохолни напитки, чай, кафе
 • 75 евро отстъпка** от предплатени /до 3 дни преди отпътуването/ допълнителни екскурзии
 • Анимация и професионални вечерни шоу програми
 • Използване услугите на борда – басейн и фитнес
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро
 • Водач от туроператора
** Отстъпката от 75 евро се прилага за предварително резервирани брегови екскурзии до 3 дни преди началото на круиза, не може да се ползва за други услуги. Отстъпката не може да се ползва след качване на борда. Отстъпката няма парична стойност, не се прехвърля и не подлежи на възстановяване. Не се предлага вариант на кредит или сума в брой. Ако отстъпката е на по-голяма стойност от стойността на екскурзията, остатъкът може да се ползва за алтернативна екскурзия. Ако отстъпката е на по-малка стойност от стойността на екскурзията, пътникът доплаща разликата.

Цената не включва

 • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
 • Пакети за допълнителни напитки по избор. 
 • Подробна информация вижте тук >>>
 • Хазарт (бинго, казино и др.)
 • Екскурзии на брега
 • Разходи от личен характер
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г. възраст – 20 лв. на човек.
 • Такса гориво
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
Доплащане по желание:
 • За пакет Enhance – 300 лв на човек, който включва допълнително: 1. Премиум пакет с напитки: коктейли /до 7 евро всеки един/, алкохолни напитки /до 6 евро всяка една/ – водка, ром, джин, уиски, ликьори, фреш, наливна бира /Mythos/, вино – до 6 евро на чаша /червено, бяло, розе, шампанизирано/, безалкохолни коктейли /до 6 евро всеки един/, премиум топли и студени кафе и чай, минерална или газирана вода. Всички напитки се сервират в чаши. 2. 150 евро отстъпка на човек за брегови екскурзии. 3. 1 час на ден wi-fi интернет. 4. 25% отстъпка от специализираните ресторанти.

Други

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

КАЧВАНЕ
Пасажерите трябва да се осведомят предварително за точния час на отплаване на кораба – отбелязан на круизния билет за пътуването. Добре е да се предвиди достатъчно време за пътуване от летище до пристанището в деня на отплаване, с оглед навременното пристигане на круизния терминал.

Компанията изисква пасажерите да се качат на борда на кораба не по-късно от 1 час преди обявения час на отплаване. При закъснение, компанията разглежда пасажерите като „no show“.
Обичайно чекирането за качване на борда започва 3 часа преди часа на отплаване за круизите с продължителност над 7 дни, и 2 часа преди отплаване за круизите с продължителност 3-4 дни.
На бюро Регистрация се преминава през check-in за проверка на билет и документи. Пасажерите попълват няколко бланки и формуляри с персонална информация, необходима за безпрепятственото преминаване на паспортните формалности в различните пристанища от маршрута.
С оглед улесняване на процедурите по качване/слизане в отделните пристанища от маршрута, екипажът може да задържи международните паспорти на пътниците на рецепция за периода на цялото пътуване. В замяна на паспортите пасажерите получават квитанция, срещу която взимат паспортите си в края на круиза.
След проверката за всеки пасажер изважда бордна карта, която служи както за идентификационна карта при качване и слизане от кораба, така и за разплащателно средство на борда. За тази цел на всеки пасажер се открива бордна сметка, в която се натрупват сумите за разходите, направени на борда на кораба по време на цялото пътуване.

БОРДОВА СМЕТКА
Откриването на индивидуална бордна сметка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, тъй като на борда на кораба не се приема заплащане на стоки и услуги в брой или с кредитни карти. Бордната сметка представлява определена сума, която може да се гарантира с пари в брой /ЕВРО/ или с кредитна карта (American Express, Master Card, Visa). Минималната сума за откриване на бордна сметка е 200 ЕВРО за каюта за 7-дневните круизи. Възможно е да се депозира и по-голяма сума в случай, че очакваните бордни разходи, надвишат минималната сума. В предпоследната вечер от круиза се получава подробна информация за начислените в бордната сметка суми. Заплащането на окончателната сметка може да бъде в брой или с кредитна карта. В случай, че през последния ден на борда пасажерите желаят да правят покупки от магазините или да поръчват напитки – заплащано ПО ИЗКЛЮЧЕНИЕ се приема в брой или с кредитна карта в момента на покупката.

НА БОРДА
В първия ден от пътуването пасажерите трябва да заявят желания час за вечеря. Вечерята се провежда на 2 смени, като часовете варират според посещаваните през деня пристанища. Обичайно първата смяна се провежда между 19:00 и 20:30 часа, а втората от 21:00 до 22:30 часа. Всеки пасажер получава определена маса за вечеря в основния ресторант.

Важно! Необходимо е да се спазват часовете за вечеря в основния ресторант, тъй като 15 минути след обявения час ресторантът се затваря.

Закуската и обядът не се провеждат на смени и не са с фиксиран час – пасажерите могат до избират дали да се храните на бюфета или в основния ресторант. Единственото условие е да се съобразяват със съответното обявено работно време на заведенията за хранене.

ОБЛЕКЛО
В багажа трябва да присъстват тоалетни принадлежности, както и очила или контактни лещи, (в случай, че пасажерите ползват такива), шапка, слънчеви очила и разбира се банският костюм (в случай, че времето позволява ползването на слънчевите тераси и басейна). Няма да бъде излишен и бинокъл – с него лесно може да се наблюдава безкрайната морска шир.
По време на бреговите екскурзии се препоръчват удобни обувки, както и лека връхна дреха. Облеклото по време на екскурзиите трябва да бъде съобразено с религиозните и културни особености на посещаваната държава. През деня на борда е подходящо всекидневното облекло – леко и удобно.
Не се позволява влизането с бански в ресторантите и общите помещения. За желаещите да похапнат около басейна е предвиден бюфет на открито. За влизане в ресторанта има дрескод – спортно-елегантен стил.. Детайлите за това се съобщават в ежедневната програма.

РАЗПЛАЩАНЕ НА БОРДА
Валутата на борда на кораба е EUR (ЕВРО). Всички направени разходи и покупки на борда на кораба се натрупват в бордната сметка и се заплащат в края на пътуването.

БАКШИШИ
Celestyal Cruises не изисква, нито препоръчва даването на допълнителен бакшиш на персонала на кораба. Всички членове на корабния персонал, обаче, имат правото да взимат бакшиши от пасажери, които желаят да им се отблагодарят допълнително за добре свършената работа.

ТЮТЮНОПУШЕНЕ
На всички кораби има зони за пушачи (части от някои барове, обособени части от външните палуби и др.) Не се разрешава пушенето в ресторанта, както и пушенето на пури по време на шоу програмите.

ЕЛЕКТРИЧЕСТВО
Електричеството на борда на всички кораби на Celestyal Cruises е 110 V. Препоръчваме пасажерите да си осигурят предварително необходимите им адаптори за носетите от тях електрически уреди. Фотоапарати, камери, мобилни телефони и батерии със зареждащи устройства могат да се оставят на рецепция за зареждане. Има и опция за зареждане на мобилните телефони в каютите.

УСЛУГИ
Всички кораби предлагат услуги като фризьорски салони, пералня и фотографски услуги (всички снимки се излагат във фото галерията и могат да бъдат закупени), които се заплащат на цени, обявени на борда.

ПЛАЖНИ КЪРПИ
Всяка каюта е снабдена и с хавлиени кърпи за ползване около басейна. Те ще бъдат събрани вечерта преди напускане на кораба. В случай, че пасажерите желаят да задържат кърпа за спомен, трябва да уведомят за това рецепцията, като стойността на кърпата ще бъде начислена на бордната сметка.

ЕЖЕДНЕВНА ПРЕСА
Всяка вечер в каютите са доставя бюлетин с програмата за следващия ден. Програмата включва началните часове на бреговите екскурзии, часовете на пристигане и отплаване на кораба, забавленията и дейностите за деня, часовете за хранене, вида на облеклото за вечерта и друга полезна информация.

КОМУНИКАЦИИ
Всеки кораб разполага с телефон и интернет център, чието ползване се заплаща допълнително.

КАЗИНО
Лица под 18 години не могат да посещават казиното и да участват в хазартни игри. За казиното са необходими пари в брой.

ПАЗАРУВАНЕ, DUTY-FREE МАГАЗИНИ
Магазините на борда на корабите предлагат редица тоалетни принадлежности, парфюми, пури, цигари, алкохол, както и многообразие от сувенири с логото на Celestyal Cruises. Магазините са отворени само по време на плаване.

СЛИЗАНЕ ОТ КОРАБА
По време на престоя на кораба в някое пристанище от маршрута, пасажерите могат свободно да слизат и да се качват на борда. Те могат да разгледат града самостоятелно или да се включат в организирана екскурзия с екскурзовод. Тези, които не са включени в брегови екскурзионни програми трябва стриктно да спазват часовете на отплаване на кораба – всички пасажери трябва да са на борда най-късно до 1 час преди обявения час на отплаване от съответното пристанище. 

ПЕЧАТ

цени от 1170 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.