КОЛУМБИЯ В АРОМАТИ И ЦВЕТОВЕ

КОЛУМБИЯ В АРОМАТИ И ЦВЕТОВЕ

30.11.2024

 
София – Богота -София

Описание

Ден 1: Събота, 30.11.2024 г.  София- Богота през Франкфурт
Среща на летище София 2 часа преди полета. Полет София – Франкфурт – Богота.

Ден 2: неделя, 01/12/2024 Богота
Закуска. Посещение на живописния селскостопански пазар Paloquemao, който е типичен за Колумбия.  Много собственици на ресторанти доставят продукти именно от тук. Можете да намерите различни видове плодове и зеленчуци, от най-известните до напълно непознати и екзотични  Дегустация на местни плодове. Нощувка.
Продължаваме с пешеходен тур на колумбийската столица, който ще ни отведе до най-автентичните места в града.
Ще се разходим из колониалния квартал Ла Канделария и историческия център на Богота, с неговите площади, пазари, паметници, Двореца на правосъдието и други забележителни  интересни места.Това е идеалната възможност да се насладите на културата и начина на живот на жителите на столицата.

Ден 3: понеделник, 02/12/2024 Богота – летище Богота – летище Армения – Армения
Закуска. Трансфер до летището в Богота. / около 30 минути/.
Вътрешен полет до Армения. Трансфер до хотел 3***. / около 30 минути/
Посещение на плантация за кафе, след това обиколка на местата, където се обработва кафето и накрая дегустация на кафе и разкриване на тайните на този толкова характерен за региона продукт.
Нощувка.

Ден 4: вторник, 03/12/2024 Армения – Саленто – долината Кокора
Закуска. Трансфер до Саленто (двупосочно пътуване). Приблизителна продължителност 1 час 40 минути.
Посещение на земеделски регион, характерен с отглеждане на кафе, банани,ананаси и др. Пристигане в Саленто, откъдето ще продължим  към долината Кокора, където се намират основните восъчни палми – символа на Колумбия, които придават на пейзажа сюрреалистично измерение. Ще навлезем в тропическата джунгла на Андите, за да се насладим на неповторимата природа.
Следобед се връщаме в града, построен в средата на 19 век в подножието на Андите.

Ден 5: сряда, 04/12/2024 Каларка – летище Перейра – Меделин
Закуска. Трансфер до летище Перейра. /около 1ч10мин/. Вътрешен полет до Меделин
В сърцето на Меделин се издига един от седемте хълма на града, Cerro Nutibara, който предлага впечатляваща панорамна гледка към сърцето на града. Ще се изкачим по пътеките му, заобиколени от буйна растителност и ще бъдем възнаградени с невероятна гледка към града, който се простира отдолу.
На върха на хълма, в Pueblito Paisa история, култура и природа се преплитат в едно незабравимо изживяване. Селището е малка репродукция на калдаръмени улици и колониална архитектура, която улавя същността на страната.
Усещането е за бягство във времето.. Този живописен град възпроизвежда типичната архитектура на региона Антиокия, с неговите цветни къщи в колониален стил и балкони, украсени с цветя, които дават живот на всеки ъгъл. Централният площад с църква, която се отличава със своя стил.
Настаняване в хотел 3***. Нощувка.

Ден 6: Четвъртък, 05/12/2024 г. Меделин
Закуска. Трансфер до Община 13 в Меделин., където ще научим историята и историите на района и ще видим как с изкуството и културата: музика, танци и графити, жителите на този квартал са създали свой свят, повлиявайки социалните и политическа трансформация на района.
По време на обиколката ще имаме уъркшоп по танци, уъркшоп по градска графика и ще опитаме местни продукти. Ще научим за историята на постоянната трансформация на тази квартал чрез изкуство, култура и грижа на всеки един жител.
Пешеходен тур на града, сякаш сме негови жители – с обществен транспорт до административния център „ла Алпуджара“, където се намират важни сгради като централата на департаментското правителство на Антиокия. Пътуването продължава до жп гарата, където пресичаме Avenida San Juan и традиционната Calle Carabobo, за да стигнем до Parque Botero, където можем да се полюбуваме на скулптурите, създадени от Фернандо Ботеро. Денят ни завършва с посещение на Plaza Mayor и Parque de los Pies Descalzos.
Нощувка.

Ден 7: петък, 06/12/2024 Меделин – Гуатапе – летище Меделин JMC – летище Санта Марта – Тайрона
Закуска. Пътуване в околностите на Меделин и посещение на известната скала El Peñol, където на върха на стъпалата ви ще намерите пейзаж от невероятни лагуни и град Guatapé, класифициран като световно природно и екологично наследство.
Вътрешен полет до Санта Марта. Трансфер от летището до района на Тариона (около. 1 час).
Нощувка.

Ден 8: събота, 07/12/2024  Тайрона – Дон Диего
Закуска. Свободно време и трансфер до Don Diego. / около 15 минути./
Посещение на Тайронака  –  много специално място на брега на река Дон Диего, където можете да си починете и да откриете миналото и настоящата местна култура на Сиера Невада де Санта Марта. Сред природата има тераси на това, което е било древен град Тайрона. Ще пътуваме из историята, наблюдавайки фауната и флората на района.
Мястото разполага и с малък музей с уникални предмети, до който ще стигнем с лодка за около 15 минути.. Оттам може да се види планината  Сиера Невада. Ще имаме достъп до река Дон Диего през целия ден, така че може да се разхладим във водите й.  Пешеходна разходка около  1h30  през гората и завръщане до паркинга с лодка. Нощувка.

Ден 9: неделя, 08/12/2024 Тайрона
Закуска. Пътуване от  Тайрона до Cañaveral  / около 30 минути/.
Пътешествието ще ни отведе до магическо място, разположено между планините, тропическата джунгла и морето. Ще открием най-красивите бели пясъчни плажове в страната и нейните вулканични скали, окъпани в кристално чистите води на Карибско море.
Ще започнем от тропическите гори от Cañaveral. След това ще посетим екзотичните плажове на парка, минавайки покрай плажа La Piscina, идеален за къпане и гмуркане с шнорхел (не е включено). Продължаваме към Cabo San Juan del Guía (2h-2h30 пеш от входа), красив залив с бял пясък, заобиколен от огромни вулканични скали. По пътя наблюдение на фауната и флората на парка. Възможност за обяд в Кабо Сан Хуан. След обяд връщане по същата пътека до входа (2h-2h30 пеша) и завръщане в хотела с автобус следобед.
Нощувка.

Ден 10: понеделник, 09/12/2024 Тайрона – Картахена
Закуска. Трансфер до  Картахена./ около 5 часа/ . Настаняване в хотел 3***.
Пешеходен тур  по стъпките на известните пирати в Картахена – „Перлата на Карибите“. Колоритът на този град ще ни покори незабавно като любов от пръв поглед. Обиколката по улиците ще ни върне в колониалната епоха с цветните къщи и оживени площади. Ще посетим Посещение кварталите Сан Диего и Санто Доминго, минавайки през Plaza de los Coches, Plaza de la Aduana, Parque Bolívar, Музея на златото, Plaza de Santa Teresa, известните стени и трезорите.
Нощувка.

Ден 11: вторник, 10/12/2024 г. Картахена – La Boquilla
Закуска  Ден специално за любителите на приключенията и срещите с различни и необичайни култури
Ранно отпътуване до La Boquilla. Пристигане в рибарското селище, където живее афро-картагенера общност. Те ще ни разкрият тайните на традиционния риболов, как ловят риба и раци и използват мрежи в морето. След това ще открием удоволствията на крайбрежната кухня с уроци  за приготовление на риба и морки продукти  с кокосов ориз. Връщане в Картахена в началото на следобед. /около 20 мин/
Следобед свободно време в Картахена де Индиас, за да вдишаме аромата и усетим ритъма на града..

Ден 12: сряда, 11/12/2024   Архипела Росарио
Закуска.  В 7:30 ч. отпътуване от пристанището до Исла Гранде, най-големият в архипелага Росарио. На острова ще ни посрещнат с коктейл за добре дошли, по време на който ще бъдат представени всички дейности, които можете да направите на острова: гмуркане с шнорхел, разходка в мангровите гори и волейболно игрище. Всеки може да организира деня си и да се наслади на най-големия бял пясъчен плаж на острова по свой вкус. Без значение каква програма изберете, навигационният екип ще осигури връщането в Картахена около 16:00 часа.

Ден 13: Четвъртък, 12/12/2024 Картахена – Летище Картахена – Летище Богота
Закуска. Трансфер  до летище Картахена (приблизително 20 минути). Вътрешен полет до Богота / и от там полет до София през Франкфурт.

Ден 14 : Петък, 13/12/2024   Франкфурт – София
Пристигане във Франкфурт и полет за София.
 
ЦЕНА: 

Ранни записвания до 15.06.2024

6 990 лв. на човек в двойна / тройна стая
Доплащане за настаняване в единична стая : 1 100 лв.

Цена за записвания след 15.06.2024г.:
7190 лв. на човек в двойна / тройна стая
Доплащане за настаняване в единична стая: 1 100 лв.
 • Самолетен билет София – Франкфурт – Богота и обратно
 • Самолетен билет Богота – Армения
 • Самолетен билет Армения – Перейра
 • Самолетен билет Перейра – Меделин
 • Самолетен билет Картахена де Индиас – Богота
 • Транспорт с автобус/ микробус до посочените в прорамата обекти
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3***.в Богота
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3***. в  Каларка /зоната на кафените плантации/
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3***. в Меделин
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3***.в зоната на ПаркТайрона
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3***. в Картахена
 • Всички турове, описани в програмата
 • Местни гидове и екскурзоводски беседи за всеки регион 
 • Водач от агенцията с превод на беседите на български език
 • Медицинска застраховка
 • Хранения, неуточнени изрично в програмата
 • Входни такси в обекти, които не са посочени в програмата
 • Бакшиши за местни гидове и шофьори
 • Входове за национални природни паркове и индивидуални туристически такси
 • Разходи от личен характер
ПЛАЩАНЕ :
 • При записване – 500 лв.
 • До 30.08. 2024 – 1 500 лв.
 • До 30.09.2024 – 50% от общата сума по договора
 • До 30.10.2024 – 100%  от общата сума по договора
При записване след 30.08.2024 г. се внася дължимата към настоящия момент сума.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
 • Плащането може да се извърши-
 • в брой в офисите на ТУРОПЕРАТОРА, оторизираните му туристически агенти,         – с кредитна или дебитна карта или            – – по банков път на посочени сметки в лева. Разходите по превод или валутен курс са за сметка на ПЪТУВАЩИЯ.
 • При записване до 30 дни от датата на пътуването цялата сума се заплаща в момента на резервацията и сключване на договора.
 • При спорове относно плащанията, фактът на извършеното плащане се удостоверява с надеждно оформен документ (касов бон или платежно нареждане).
АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ:
 • до 3 дни от датата на подписване на договора, същият се прекратява без такса.
 • от 3 дни от датата на подписване на договора до 90 дни до датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на 500 лв. на човек по резервацията.
 • от 90 до 60 дни до датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на 1000 лв. на човек по резервацията.
 • от 60 до 30 дни до датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер от 50% от общата сума на пакета.
 • 30 и по-малко дни до датата на пътуването ПЪТУВАЩИЯТ дължи 100% от общата сума на пакета
SIGNATURE AL BARSHA 4*

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:

 • При пътуване извън България ПЪТУВАЩИЯТ се задължава да осигури необходимите лични документи, оформени в съответствие със законите на посещаваната страна и на Република България, които да са в срока на валидност за периода на пътуването или съгласно изискванията на посещаваната страна.
 • – задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на завръщане              –  За страните от ЕС, с които България е в безвизов режим, е възможно пътуване с лична карта                                                 – деца под 18 години, пътуващи без някой от родителите си или без двамата родители, се изисква нотариално заверено родителско разрешение (декларация) или акт на съд детето да напусне страната.           – други документи, в зависимост от законодателството на страната/страните дестинация. 
 • В случай, че ПЪТУВАЩИЯТ не представи или представи неправилно попълнена декларация, в следствие на което не е допуснат да премине границата на България, ТУРОПЕРАТОРЪТ не забавя провеждането на програмата на останалата част от групата и не дължи такса на ПЪТУВАЩИЯ за непроведеното пътуване. За пътуванията в държави, за които се изискват визи за български граждани, ТУРОПЕРАТОРЪТ се задължава да съдейства на ПЪТУВАЩИЯ, като му предоставя необходимите документи (резервации, ваучер, билети и др.)

цени от 6990лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.