Екскурзия в ИНДИЯ – златният триъгълник!

Екскурзия в ИНДИЯ - златният триъгълник!

  • 20.09.2024г.
  • 07.10.2024г.  14.10.2024г.  21.10.2024г.
  • 04.11.2024г.
София – Истанбул- Делхи – Джайпур – Агра – Фатепур Сикри – Делхи – Истанбул- София

Описание

Индия – една нация с безкрайно разнообразие във всичко. Земя на богато и древно културно наследство. Мистиката на Индия, нейната история, която е на повече от 5000 години, философията, историческите паметници, културните традиции и природа, всички те създават уникална многоцветна мозайка. Това пътуване ще ви преведе през известният маршрут, наречен „Златният триъгълник“ от националната столица Делхи, през Агра ― градът на Тадж Махал, Джайпур ― кралският град на Раджастан и отново ще ви върне в огромния забързан мегаполис. Ще се срещнете с много от лицата на Индия, нейните разнообразни природни пейзажи и великолепни паметници, които са под закрилата на ЮНЕСКО. Ще се насладите на комбинация от екзотика, култура и религия.
Многоцветната Индия разказваща хиляди приказки за богове, махараджи и митични животни. Запознайте се с нея и ще я обикнете.

1 ден   София → Истанбул→
В 15:25 ч. полет за Истанбул. Кацане в Истанбул в 16:50 ч.
В 20:15 ч. полет от Истанбул за Делхи, Индия.
2 ден   → Делхи  → Джайпур (вечеря)
В 04:40 ч. кацане в Делхи. Отправяме за към Джайпур – столица на щата Раджастан, известен като „Розовия град”. В розов цвят са боядисани крепостните стени и сградите на стария град, а в културата на империята на Раджпут по традиция розовият цвят се счита за символ на гостоприемството. Градът е планиран, построен и наречен така на името на великия астроном и воин махараджа Джай Синг II. Трансфер до хотела. Ранно настаняване  при налчини стаи (стандратното настаняване е след 14:00ч.) в хотела.
Вечеря и нощувка.
3 ден  Джайпур  (закуска и вечеря)
Закуска. Днес ще посетим крепостта Амбър (ЮНЕСКО) – старата столица на империята на Раджпут  (16 век), преди Джайпур да стане столица. Ще спрем за снимки пред Хава Махал, символ на Джайпур и познат като 5-етажният дворец на ветровете. Всъщност той е фасада с 900 многоъгълни прозорци, зад които жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани.

Екскурзия Индия - Амбър Форт

Продължаваме към крепостта Амбър Форт, където ще разглеждаме най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал, огледалният дворец, и Джай Мандир, залата на победата. Изкачването до крепостта дворец е на гърба на слон, спускането е с джип. На връщане ще  спрем за снимки на двореца Джал Махал, разположен в центъра на езерото Ман Сагар.

Екскурзия Индия - Слон

След това ще разгледаме градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и семейството му, оръжия, картини, килими, каляски и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 л., влезли в „Книгата за рекордите на Гинес“. До двореца е обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728 г.).

Екскурзия до Индия - хава Махал

Най-забележителното съоръжение е 30-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 сек., а сянката, която пада, се измества с 4 м на час. След краят на обиколката свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар – Бапу. Вечеря и нощувка.

4 ден   Джайпур  (закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на древния поклоннически хиндуистки център Галта със свещени басейни и храмове, построени сред хълмовете Аравали, които обграждат Джайпур. В най-високата част на хълма е Храмът на слънцето от 18 век, посветен на бога на слънцето – Сурия. Централният храм Галта Джи е от 16 век, построен е от розов камък, около него има много павилиони с кръгли куполи и е разположен около естествен извор и водопад, които образуват най-високото храмово водохранилище, където хиляди поклонници идват за ритуално къпане. Ще видим Храма Рамгопалджи, известен като Храмът на маймуните заради стотиците макаци, които живеят в и около него. Вечеря и нощувка.

5 ден   Джайпур –   Абханери – Фатепур Сикри – Агра (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Агра. По пътя ще посетим Чанд Баори – древно водохранилище на повече от 1200 години, намиращо се в селцето Абханери и смятано за едно от най-големите в света.

Продължаване за Агра и разглеждане на Фатепур Сикри (ЮНЕСКО) – „градът на победата“, построен през 1571–1585 г. от най-великия могулски владетел – Акбар, в чест на пророка Салим, който предсказал на императора, че ще му се роди син. По неизвестни причини градът е бил изоставен, но е с прекрасно съхранени дворци и зали.

Фатепур Сикри - Екскурзия до Индия

Пристигане в Агра – дом на едно от Седемте чудеса на света, град, изиграл важна роля във формирането на историята на Индия. За него се споменава още в Махабхарата – един от двата основни санскритски епоса на древна Индия, но разцветът му настъпва по времето на Могулската империя. Любовта на великите императори към архитектурата, изкуството и културата формират облика на града. От персийските градини по поречието на Ямуна до впечатляващите паметници и гробници, Агра заема място в сърцето на всеки, докоснал се до историята на великата любов, увековечена с построяването на Тадж Махал. Настаняване в хотела.
* По желание посещение на комплекса Калакрити. В магазина ще видите най-добрите сувенири от мрамор и полускъпоценни камъни, ръчно изработени от потомците на строителите на Тадж Махал, по същата технология, използвана и преди 3 века, а в театъра, Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал
Вечеря и нощувка.

6 ден   Агра  (закуска, вечеря)

По изгрев посещение на Тадж Махал (ЮНЕСКО) – най-големият паметник на любовта, изграден от император Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Арджуманд Бан Бегум, известна като Мумтаз Махал (избраницата на двора). Легендата е тъжна и сърцераздирателна. Тадж Махал бил проектиран като „сълза, стичаща се по бузата на времето“, както е написал бенгалският поет Рабиндранат Тагор. Мавзолеят е построен за 21 години с труда на 20,000 души.

Връщане в хотела за закуска.

Агра форт - екскурзия Индия

Екскурзията в Индия продължава с разглеждане на Агра Форт (ЮНЕСКО) с перлената джамия, много дворци, градини и крепостни стени, дълги 2,5 км. Строежът е започнат от император Акбар, Шах Джахан построява нови дворци и джамии, а император Арангзеб – външните укрепления. Крепостта разказва историята на Могулската империя и отразява умението на индийските архитекти, строители и художници. Вечеря и нощувка.

7 ден.   Агра – Делхи  (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Делхи. Посещение на храмовия комплекс Акшардам, открит на 6.11.2005 г. в чест на индийските и хиндуистки култура, душевност и архитектура. Построен е за 5 години с денонощния труд на десетки хиляди строители, майстори резбари и доброволци. Фасадата е декорирана с 20,000 изображения и скулптури на цветя, животни, танцьорки, музиканти, садху и хиндуистки светци. Централната сграда е огромна: има 9 купола, 234 колони и е изработена от 6,000 тона раджастанския камък – розов пясъчник и италиански мрамор (без бетон и метал); има 148 слона в естествен размер и градина във формата на лотос, с бронзови скулптури на личности с принос в 5,000-годишната история и култура на Индия.  Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка.

8 ден.   Делхи  (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ще разгледаме Стария и Новия Делхи – два града, събрани в едно. Ще минем покрай крепостта Ред Форт (ЮНЕСКО), наричана „сърцето на Индия”. Построена е през 17 век от могулския император Шах Джахан, след като премества столицата си от Агра в Делхи, и е служила за резиденция на могулските императори до идването на британците. Отправяме се към мемориала Радж Гат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди – „бащата на нацията“. Продължаваме към Новия Делхи с кръглата сграда на Парламента и Президентския дворец „Ращрапати Бхаван“ – сграда, която създава впечатлението за многоизмерно изящество със своята спираща дъха архитектура. Построен е по проект на архитекта Едуин Лютиенс като резиденция на британския вицекрал, за да затвърди трайността на британското управление в Индия. Строежът му започва през 1911 г., когато е взето решението столицата на страната да бъде изместена от Калкута в Делхи, а години по-късно на 26.01.1950 г. се превръща в постоянна институция на демокрацията, откъдето първият президент на Индия пази и защитава Конституцията. Продължаваме с кратка разходка по главния булевард Радж Пат, където се провежда военният парад за Деня на Републиката, който е на 26 януари, за да стигнем до мемориалната арка Индия Гейт, построена през 1931 г. Върху нея са изписани имената на 70,000 индийски войници, сражавали се за Британската армия по време на Първата световна война и 13,516 британски и индийски войници, загинали на северозападния фронт по време на войната с Афганистан. Отправяме се към Гробницата на Хумаюн – последно убежище на могулския император Хумаюн, напомнящо повече на дворец, отколкото на гробница. Този мавзолей е един от най-добре запазените паметници, построени по времето на могулите и съчетава елементи от индийската и персийската архитектури. Ще посетим Китуб Минар (ЮНЕСКО) – шедьовър от 1193 г., издигнат в чест на победата на исляма над делхийското Хиндуистко кралство. Кулата е най-високото тухлено минаре в света (високо 73 м), върху чиито стени са изписани текстове от Корана. В основите на минарето е първата джамия, построена в Индия върху основите на 27 хиндуистки и джайнистки храма. Тук е и 7-метровият стълб от свръхчисто желязо, по който дори след 1500 години няма никаква ръжда. Следва бахайският молитвен храм Лотос, един от осемте бахайски храма, издигнати на различни континенти, който привлича хора от всички раси и религии, за да се поклонят пред създателя на Вселената и да изразят обичта си пред Всевишния. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

9 ден.   Делхи – Истанбул – София
Закуска пакет. Трансфер до летището. 06:20 полет за Истанбул.
10:40 пристигане в Истанбул.
13:20 полет за София.
14:35 пристигане в София.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Екскурзия до Индия 2024г.

Датав двойна стаяв единична стаядопълнително леглодете под 12 г. в стая 2-ма възрастни
20 – 28 септември 2024г
1481 € / 2902 лв
1674 € / 3282 лв1420 €/ 2784 лв950 €/1862лвпотвърдена група/ограничени места
07 – 15 октомври
1565 € / 3067 лв
1820 € / 3569 лв1469 €/ 2879 лв980 €/1920лвима места
14 – 22 октомври
1565 € / 3067 лв
1820 € / 3569 лв1469 €/ 2879 лв980 €/1920лвима места
21 – 29 октомври
1565 € / 3067 лв
1820 € / 3569 лв1469 €/ 2879 лв980 €/1920лвима места
04 – 12 ноември
1565 € / 3067 лв
1820 € / 3569 лв1469 €/ 2879 лв980 €/1920лвима места


Цената включва:
Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines, включени летищни такси, багаж 30 кг
7 нощувки: 3 в Джайпур, 2 в Агра, 2 в Делхи;
7 закуски, 7 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус / бус по програмата;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата;
Разглеждане на храмовия комплекс Галта Джи и Храма на маймуните;
Изкачване на гърба на слон до крепостта Амбър Форт, разглеждане и спускане с джип;
Посещение на Обсерваторията, Градския дворец на махараджата и пазара Бапу;
Посещение на храма Бирла Мандир и наблюдаване на вечерната церемония;
Разглеждане на водохранилището Абханери и Фатепур Сикри;
Посещение на Тадж Махал и крепостта Агра Форт;
Посещение на храмовия комплекс Акшардам;
Обиколка на Стария и Новия Делхи: мемориала Радж Гат, гробницата на Хумаюн; Парламента,
Президентския дворец, Индия Гейт, храма Лотос и Китуб Минар;
Местни екскурзоводи;
Водач-преводач от агенцията при 10 пътуващи;
Допълнително се заплаща:
Виза за Индия и такса за подаване на документите – 60 лв.
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 90 лв.

Цената не включва допълнителни услуги, които са по желание :
Допълнителни екскурзии и мероприятия по желание.
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира на базата на възрастта на пътуващия, ще получите информация при записването.
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.
Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат предварително: спектакъл Мохабад Тадж: 85 лв.
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, такси за снимане в някои от обектите, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване и плащане:
Копие на паспортите на пътуващите, сключване на договор и заплащане на депозит.
Депозит в размер на 1000 лв.
Пълно плащане до 45 дни преди отпътуване

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване – 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване – 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и 2 свободни страници; сканирано цветно копие на паспорта, паспортна снимка за виза.
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване;
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 12 туристи се доплащат – 128 лв;

Визов режим:
Български граждани се нуждаят от виза, за да посетят Индия. Виза може да се получи в посолството на Индия в София или електронно.

Медицински изисквания:
Към 04.08.2022 за осъществяване на пътуването се изисква сертификат за поставена COVID ваксина или отрицателен резултат от проведен PCR тест, не се изискват други задължителни имунизации; за медицинските изисквания и/или препоръки за Covid-19 ще бъдете допълнително уведомени.
Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
Вид използван транспорт:
самолет
автобус / бус

Полетно разписание:
TK 1032 София, Т2 – Истанбул 15:25 – 16:50
TK 716 Истанбул – Делхи 20:15 – 04:40+1
TK 717 Делхи – Истанбул 06:20 – 10:40
TK 1031 Истанбул – София, Т2 13:20 – 13:45

Застраховки:
Медицинската застраховка е с покритие до 20 000 лв. и включен риск Covid-19 в случай на заболяване в чужбина и лечение на място.
Застраховката „Отмяна на пътуване“ по независещи от пътуващия причини възстановява възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване по здравословни, семейни и други причини; ако застрахованото лице се разболее от Covid-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и трябва да отмени планирано пътуване; ако член на семейството или близък роднина, който не пътува, заболее от Covid-19, състоянието му е животозастрашаващо и лицето се нуждае от интензивни грижи в болница.

В екскурзията до Индия може да добавите следните екскурзии по желание:

 

Мохабад Тадж

Мохабад Тадж – танцова драма, пресъздаваща любовната сага в стил „Боливуд” на фона на уникален декор, 3.5-метрова реплика на Тадж Махал.

 

Продължителност 4 часа.

Включва: Трансфери и билети за спектакъла

Не включва: разходи от личен характер

Цена: 85 лева

Хотели по програмата екскурзия до Индия – Златният триъгълник

ДенНощувкиГрадХотел
2-5Джайпур4-5 звезди
5-7Агра5 звезди
7-9Делхи5 звезди

цени от 2902 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.