ЕКСКУРЗИЯ В БАЛИ И СИНГАПУР – ПРОЛЕТ 2024

ЕКСКУРЗИЯ В БАЛИ И СИНГАПУР - ПРОЛЕТ 2024

20.05.2024

София – Истанбул – Бали – Сингапур – Истанбул – София

Описание

Описание

Пътуване със стил до острова на хилядите храмове и до един от най-впечатляващите градове в света в топ сезон

 13 дни / 11 нощувки
9 нощувки в Бали и 2 нощувки в Сингапур

Период:

20.05. – 01.06.2024 г.
самолетна програма
водач на български език

Маршрут:

София – Истанбул – Бали – Сингапур – Истанбул – София

 
Тропическата красота на Бали е способна да очарова всеки. Аромат на орхидеи, безкрайни плажове – искрящо черни или ослепително бели, с тюркоазени лагуни, невероятно прясна и вкусна храна, внушителни водопади и многовековна култура… Това е Бали.
Сингапур обаче не отстъпва по красота ни най-малко. Смятан за най-чист и зелен мегаполис в Азия, Градът на лъва /както се превежда името от санскрит/ посреща с модернистична архитектура и уникална смесица от китайско, малайзийско и индийски влияние.  

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН: 20.05.2024 г. | София – Истанбул
Отпътуване от София за Истанбул с Турски авиолинии. Излитане от София в 21:10 ч. и кацане в Истанбул в 22:35 ч.

ВТОРИ ДЕН: 21.05.2024 г. | Истанбул – Бали
Излитане от Истанбул в 01:50 ч. и пристигане в Бали в 19:15 ч. Трансфер до Убуд и настаняване в хотел Sakti Garden Resort & Spa 4* за 3 нощувки. Късна вечеря в  ресторанта на хотела /включена в цената/. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 22.05.2024 г. | Бали, Индонезия
Закуска. Свободно време за почивка и релакс. Възможност за допълнителна целодневна екскурзия до древния храмов комплекс Besakih, Кралския Изток с двореца Kertha Gosha и водния дворец Tirta Gangga с включен обяд в местен ресторант /срещу заплащане/. Екскурзията включва посещение на двореца Puri Saren Agung – исторически комплекс от сгради в регентство Gianyar, официалната резиденция на кралското семейство на Убуд. Следва дворецът Kertha Gosa от 18 в. в Семарапура, известен със своите красиви фрески и изящни декоративни тавани със сцени от балийската митология и религия. Историческо място, където са се провеждали съдебни заседания в миналото. Основният архитектурен елемент е Павилионът на съда, наричан още Bale Kambang /”Плуващият павилион“/.
Идва ред на хиндуиския храм Besakih в едноименното село. Святото място се намира на югозападния склон на най-високата и свещена планина в Бали – планината Агунг. Наричан още Храмът на майката, той е най-важният за балийския индуизъм. Разположен е на около 1000 м. н.м.р. Представлява обширен комплекс от около 23 отделни, но свързани храма. Всяко от деветте регентства на острова също поддържа свой собствен храм в рамките на този комплекс.
Очаквано време на прибиране в хотела 18:00 ч. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 23.05.2024 г. | Бали
Закуска. Свободно време за почивка и релакс. Възможност за допълнителна полудневна екскурзия до оризовите тераси Tegallalang Rice Terrace, свещената гора Monkey Forest и кралския дворец Ubud palace /срещу заплащане/. Впечатляващите оризови тераси Tegallalang са една от най-популярните туристически атракции в Бали, истинско произведение на изкуството. Намират се в подножието на планината Батур, разположени са на площ от около 200 хектара и са оформени като гигантски стъпала. Засадени са с различни сортове ориз, които променят цвета си през различните сезони. Следва свещената гора в Убуд Monkey Forest, дом на 600 свободно разхождащи се макаци. Изключително игриви и закачливи животни. Посещението на Monkey Forest е чудесен начин да се запознаете с балийската култура и да се насладите на красивата природа. За финал на обиколката оставяме „черешката на тортата“ – кралския дворец Ubud Palace, построен през 1800 г. като официална резиденция на кралското семейство Убуд. Забележителна сграда в традиционен балийски стил, заобиколена от красива градина.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 24.05.2024 г. | Бали
Закуска. Напускане на хотела и трансфера до луксозния курортен град Нуса Дуа на брега на Индийския океан на едноименния полуостров. Настаняване в хотел Meliá Bali 5* за 6 нощувки. Свободно време за релакс. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 25.05.2024 г. | Бали
Закуска. Свободно време.
В 13:00 ч. отправяnе на юг към парка GWK /Garuda Wisnu Kencana/ на полуостров Букит. Там се намира величествената статуя на Гаруда Вишну Кенкана, най- емблематичната забележителност на Бали, изобразяваща индуисткия бог Вишну, на чиято глава величествено е изобразен митичният орел Гаруда.
Гаруда е националната емблема на Индонезия, траен символ на свободата. Издигаща се на височина от над 120 метра, тя е една от най-високите монументи в света, по-висока дори от Статуята на свободата и от Христос Спасителя. След парка групата поема към известния храм Pura Luhur Uluwatu, построен на ръба на 70-метрова скала, гордо извисяваща се над морето. Той е един от деветте свещени сгради, предпазващи острова от злите духове на морето и част от шестте най-свети за поклонение места на Бали. Влизането в него става през необичайна сводеста врата, оградена от статуи на Ганеша.
В късния следобед /18:00 ч./ посещение на Танцовото представление Кечак. Нарича се Kecak dance, защото актьорите в този спектакъл използват многократно думата „cak”. Танцът се изпълнява от петдесет мъже, облечени само в набедрен плат, а горната част на тялото им е оставена непокрита. Оформят редове от кръг с кокосово масло за лампи в средата. Историята на танца е взета от епоса на Рамаяна.
Очаквано време на връщане в хотела около 20:00 ч. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: 26.05.2024 г. | Бали
Закуска. Свободен ден. Град Нуса Дуа е чудесно място за почивка и развлечения. Районът е известен с прекрасните си плажове като Джимбаранан, Бенуа и Нуса Дуа, популярни заради мекия си пясък, кристално чисти води и красиви пейзажи. За почитателите на шопинга градът предлага множество магазини с разнообразни стоки. Също така ще откриете прекрасни ресторанти, предлагащи балийска и международна кухня. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 27.05.2024 г. | Бали
Закуска. Свободен ден или възможност за допълнителна целодневна екскурзия до водопада Taman Beji Griya и оризовите тераси Jatiluwih с включен обяд в местен ресторант /срещу заплащане/. Тръгване от хотела в 08:00 ч. Този ден е посветен на едни от най-емблематичните храмове в западната част на острова. Екскурзията започва с посещение на очарователния водопад Taman Beji Griya, заобиколен от джунгла. Продължаване към главния шиваидски воден храм Улун Дану /Ulun Danu/, построен на бреговете на езерото Братан, на 1240 м. н.в. и считан за един от най-живописните храмове в Бали. Улун Дану е посветен на богинята Деви Дану, богиня на реките и езерата, и е построен през 1663 г. Езерото Братан е известно като езерото на свещената планина заради плодородието на тази част от острова.
Следва посещение на оризовите тераси Jatiluwih. Този великолепен обект на ЮНЕСКО за световно наследство се намира в Северен Бали. Това са и най-големите оризови тераси на острова и обхващат площ от над 600 хектара, следвайки наклонения релеф на хълма на планинската верига Батукару. После отправяне към популярния храмов комплекс Tanah Lot от 16 век, кацнал на малко скално островче. Храмът е посветен на морските богове и богини и се смята, че има „силата“ да защитава моряците и рибарите.
Очаквано време на прибиране в хотела 18:00 ч. Нощувка.

ДЕВЕТИ-ДЕСЕТИ ДЕН: 28-29.05.2024 г. | Бали
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 30.05.2024 г. | Бали – Сингапур
След закуска освобождаване на хотелските стаи и трансфер до летището. Излитане от Бали в 10:30 ч. и кацане в Сингапур в 13:05 ч. Трансфер и настаняване в хотел Parkroyal on Beach Road 4* за 2 нощувки на база закуска. Среща с местния екскурзовод и 3-часово посещение на Националната ботаническа градина с орхидеите. Сингапур е динамичен търговски и туристически център, изтънчен и ултрамодерен град-държава с многообразни културни влияния и богата история. Блестящо съчетава модерното с традиционното към днешна дата, макар някога да е бил рибарско селце. Сега се е превърнал във финансова и технологична люлка на Югоизточна Азия. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 30.05.2024 г. | Сингапур
Закуска. Целодневна екскурзия из Сингапур /включена в цената/. Стартиране с обиколка на съвременния и космополитен Сингапур с неговия финансов център, величествени небостъргачи, сградата на парламента, музея на азиатската цивилизация и много други важни за Сингапур представителни сгради. Посещение на залива Марина и снимка за спомен пред талисмана на сингапурци – емблематичния Мерлион. Марина Бей е свидетелство за възхода на този модерен град. Статуята на митичното животно с глава на лъв и тяло на риба – Мерлион, е поставено върху вълните. Това не е просто статуя, а уникален фонтан от паста на лъва, на която извира вода. Мерлионът се счита за символ на смелостта, упоритостта и силата на местните жители.
Продължаване към историческия квартал Чайна Таун, запазил духа и богатата културна история на ранните китайски заселници. Това е район, оформен от най-голямата етническа група в Сингапур. Ще разберем и защо най-старият и най-живописен индуистки храм в града се намира именно там.
Обяд в местен ресторант. Следобед продължаване към едно от най-интересните и иновативни места на града – Градините на Сингапур. Те съчетават спираща дъха архитектура със спокойна природна среда. Разделени са на южна, източна и централни части и са разположени на площ от 100 хектара. В централната част се намира най-характерната забележителност на парка – Градините на супер дърветата, вертикална градина от 18 футористични, гигантски дървета, с височина между 25 и 50 метра. Те са част от проект за създаване на изкуствена гора за пречистване на въздуха в района. Всяко дърво е проектирано така, че да има голяма покривна част и озеленителни панели, в които са засадени 163 000 растения от 200 вида. Те осигурят сянка през деня, а през нощта оживяват със спиращо дъха разнообразие от светлини и звуци.
В южната част на парка се намират двете оранжерии със стъклени покриви, по-голямата от които със своята площ от 12,8 декара е записана в книгата на Рекордите на Гинес, като най-голямата оранжерия в света. В едната оранжерия са създадени меки и сухи климатични условия, които позволяват отглеждане на растения, характерни за средиземноморските и полусухите климатични области. Тук могат да се видят екзотични растения от пет континента в девет различни градини, както и маслиново дърво, което е на повече от 1000 години! В другата оранжерията, на площ от над 8 декара с означението „Облачна гора“, са създадени условията на вегетационна зона на тропиците с височина от 1 000 до 3 000 м. н.м. Една конструкция като кула с височина 35 метра представлява закрита и забулена в мъгла планина, покрита с буйна растителност, в която се помещава най- високият закрит водопад в света.
Прибиране в хотела около 17:00 ч. Свободно време. Нощувка в хотела.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 01.06.2024 г. | Сингапур – Истанбул – София
След закуска освобождаване на хотелските стаи и трансфер до летището. Полет от Сингапур за Истабул в 10:40 ч. Кацане в Истанбул в 16:45 ч. Полет от Истанбул за София в 19:05 ч. Кацане на Терминал 2 на летище София в 20:20 ч.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Други

Условия за записване:

  • Аванс в размер на 1600 лв, платим до 48 часа след сключване на договор;
  • Доплащане до 60 дни преди датата на отпътуване + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

Необходими документи:

  • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването.
  • За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Анулационни условия:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

  • При анулация до 48 часа след подписване на договора и плащане на аванса – без неустойка;
  • При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса – 50 лв административна такса;
  • При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1 600 лв;
  • При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването – неустойката е в размер на 3 000 лв;
  • При анулация след  45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

цени от 6100 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.