ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО КАНЬОНА НА АРДА И БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ

ДВУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО КАНЬОНА НА АРДА И БЪЛГАРСКИЯТ СТОУНХЕНДЖ

  • 04.05.2024г.
  • 22.06.2024г.
  • 10.08.2024г.
  • 26.10.2024г.

София – Пловдив – Долни Главанак Българският Стоунхендж – Маджарово – Кратера на лешоядите – Пчелари – Каньона на Арда – язовир Студен кладенец – Пловдив – София

Описание

1 ден: 
Тръгване в 7:00 ч. от София, Централна ЖП гара, 7:10 ч. ОМВ на бул. Цариградско шосе,  Младост 1, от Пловдив в 9:00 ч.  –  ОМВ пред хотел Санкт Петербург.
Пътуване към Кромлеха до с. Долни Главанак – примитивен каменен календар от 6-8 в. пр.Хр., 
състоящ се от няколко вертикални пирамидално оформени каменни блокове, описващи окръжност с диаметър 10 метра. Това сакрално пространство, отделено от външния свят, е било място на свещенодействията на жреците. 
Негов мегалитен аналог е световно известният британски Стоунхендж. Преход по екопътека около 1 км, около 15 минути в едната посока. 
Спирка при Големия завой на Арда – един от най-красивите меандри на р.Арда. Намиращ се в близост до с.Бориславци, освен най-впечатляващ, той е и един от най-достъпните завой на Арда. 
Пътува се в посока към град Маджарово. Свободно време за обяд.  
Посещение на Природозащитния център „Източни Родопи“ в Маджарово – едно от най-добрите места за наблюдение на грабливи птици в Европа. На територията на Маджарово и местност Мостът на р. Арда живеят 34 от 36-те вида грабливи птици, които се срещат в Европа. Установени са общо 174 вида птици, от които 40 са включени в Червената книга на България. Най- атрактивни за наблюдение са застрашените от изчезване белоглави лешояди. 
Настаняване. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Отпътуване в посока с. Пчелари към един от най- големите мегалитни култови комплекси в Източните Родопи. 
По пътя наблюдение на част от многобройните мегалитни съоръжения
Целият район представлява голяма територия от резервати, защитени местности и скални природни феномени –  Кован кая, Хамбар кая, Карталкая (Св. Георги). В отвесните скали на вулканичните масиви‚ на шеметна височина‚ са изсечени повече от 100 трапецовидни ниши. Освен нишите, в скалите има гробници и други култови съоръжения. Над цялата територия се извисява Голямата Арка
Отпътуване към най-големия мост на р.Арда, от където се разкрива живописна гледка. 
Посещение на язовирната стена на яз. Студен кладенец. Под нея намира най-изумителната част от каньона на р. Арда – Шейтана. Придвижването към амбразивните кладенци на реката става по стръмна пътека (около 500 м). Реката е издълбала скалите в причудливи и нереални форми. Двата бряга са съвсем близко един до друг, а водата разрязва скалите в разлом дълбок 30 м. Районът е богат на ахати и опали. При повече късмет можете да откриете красиви камъни. 
Свободно време за обяд в района.
Отпътуване към София. Пристигане в Пловдив около 19:30 ч., в София на Автогара Сердика около 21:30 ч. 

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Плащане:
При записване се внася 30% депозит. Доплащането до размера на пълната сума се извършва най-късно 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележка: 
Агенцията си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
Деца до 18-годишна възраст пътуват с придружител.
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30 души.

Срок за уведомяване при недостиг на минимум туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

транспорт по маршрута
1 нощувка със закуска в хотел 2*
посещение на Природозащитния център „Източни Родопи“ в Маджарово
посещение на кромлеха при с. Долни Главанак
разглеждане на природни и археологически феномени в района Каньона на Арда
фотопауза при язовир Студен кладенец
екскурзоводско обслужване
  • Цената не включва

входни такси за посещавани обекти: Природозащитен център „Източни Родопи“ – Маджарово: 4 лв. (възрастни), 2 лв. (учащи, пенсионери) и др.
доплащане за единична стая – 50 лв. 
лични разходи


 

цени от 159 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.