ДА ПОКОРИШ ДРАКОНА: ГРАНД ТУР НА КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО 2024

ДА ПОКОРИШ ДРАКОНА: ГРАНД ТУР НА КИТАЙ, ХОНГ КОНГ И МАКАО 2024

 • 18.04.2024 г. 
  20.04.2024 г.
 • 17.05.2024  г.
  18.05.2024 г.
  20.05.2024 г. 
  23.05.2024 г.
 • 14.09.2024 г.
 • 12.10.2024 г. 
  19.10.2024 г.
Шанхай – Тонгли- Суджоу – Пекин – Сиан – Луоянг – Шаолин – Гуилин – Лонгшенг – Хонг Конг – Макао

Описание

Описание

1 ден София – Шанхай

Полет от София до Шанхай. Отпътуване от летище София.

2 ден Шанхай (вечеря)

Пристигане в Шанхай. Посрещане на летището от местен екскурзовод. Трансфер до града. Разходка и свободно време на улица Нанкин. Посещение на акробатично шоу – спектакъл. Вечеря и нощувка в хотела.

3 ден Шанхай – Тонгли – Суджоу ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Тонгли. Построен на бреговете на езерото Таиху и на Големия Канал, Тонгли е заобиколен от вода и е набразден от канали, над които са изградени 49 моста с различни форми. Екскурзия из селището. Посещение на Градината на мислите след пенсиониране. Това е частна градина от 19 в. Обяд по време на екскурзията. Разглеждане на Суджоу познат още като китайската Венеция. Връщане в Шанхай. *Възможност за вечеря на телевизионта кула Перлата на ориента /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

4 ден Шанхай – Пекин ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Тръгване за посещение на Площада на народа и Музея на Шанхай, един от четирите най-хубави музеи в Китай, където се помещава изключителна колекция от бронзови предмети. Обяд по време на екскурзията. Посещение на Храма на Нефритения Буда. Посещение на Градината на Мандарина Ю. Това е класическа китайска градина. Старият център на Шанхай е съхранил своето колониално очарование, където безбройни улици и улички се преплитат като лабиринт. Разходка по Бунд. Вечеря и трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа в посока Пекин. Нощувка във влака.

5 ден Пекин ( закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Пекин сутринта. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотела за закуска. Посещение на Площад Тян Ан Мън, най-големия площад в света и център, в който се пресичат миналото с настоящето. В центъра на площада се издига Мавзолея на Президента Мао, който гледа към Портата на Небесния мир, водеща към Забранения град. Посещение на Забранения град. Той наброява над 9000 зали, сред които 6 най-важни постройки – Залата на Върховната хармония, където са се чествали официални церемонии, Двореца на Съвършената хармония, който е служел за зала за празненства, Двореца на Небесната чистота, Тронната зала, покоите на императриците, помещенията с наложниците, днес превърнати в музей, както и имперските градини. Обяд и след това посещение на Храма на Лама, единствения тибетски паметник в Пекин. Вечеря с Патица по пекински. Нощувка в хотела.

6 ден Пекин (закуска, обяд и вечеря)

Закуска в хотела. Екскурзия до Великата китайска стена в района на Митяню. Тя е единственото човешко творение, видимо с невъоръжено око от Луната. Тя се извива като гръбнак на дракон по протежение на около 6000 км. Великата китайска стена, датираща от династията Кин, е била изградена, за да предпазва Китай от варварските нашествия. Обяд по време на екскурзията. Разходка по Свещения път, опасан от двете страни с 36 мраморни статуи. Посещение на една от 13 гробници на династията Мин – Чанглинг, най-голямата в некропола. Връщане в Пекин. Вечеря и нощувка в хотела.

7 ден Пекин – Сиан ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска в хотела. Посещение на Летния дворец. Някога той е бил Лятна резиденция на императорите. Разделен е на 4 части: официални сгради, апартаменти, храмове и места за разходка. Основната сграда е Двореца на Доброжелателността и Дълголетието. Там може да бъде видян дървен трон и двор, населен с животни от бронз. Обяд. Посещение на Небесния храм. Символизиращ съвършенството но архитектурата от династията Мин, “Тиянтан” или Небесния храм е днес символ на Пекин. Синът на Небето е изпълнявал там тържествени ритуали, за да измоли по-добра жътва, да издейства Божията милост и да поеме върху себе си греховете на народа. Вечеря в града. Трансфер на гарата за нощния влак в спални вагони 1 класа Пекин-Сиан. Нощувка във влака.

8 ден Сиан (закуска, обяд и вечеря)

Пристигане в Сиан рано сутринта. Трансфер до хотела и закуска. Отпътуване към мястото, където се намира Теракотената армия. Известна колкото Великата китайска стена и Забранения град, погребаната Теракотена армия, датираща от 2000 г., е невероятно добре съхранена и продължава да бди над древния имперски некропол. През 1974 г. селяни, копаещи кладенец, откриват за света това, което е, без съмнение, най-значителната находка на 20 век – подземие, съхранило хиляди теракотени войници в естествен ръст с техните коне, готови за бой. Обяд. Разходка по Площада на барабана и на Кулата с камбаната. Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг. Нощувка в хотела.

9 ден Сиан – Луоянг – Шаолин – Сиан ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Трансфер до гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Луоянг. Екскурзия до храма Шаолин (совалка в едната посока), който е смятан за един от източниците на китайското бойно изкуство. Ще имате възможност да присъствате на демонстрация на Конг фу. Обяд. Завръщане в Луоянг. Посещение на пещерата Лонгмен, една от четирите най-красиви пещери в Китай, която датира от династията Уеи – 1500 години. В пещерата все още могат да бъдат видяни хиляди статуи, издълбани в скалата. Вечеря в града и трансфер на гарата. Седящи места във високоскоростен китайски влак посока Сиан. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

10 ден Сиан – Гуилин (закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Посещение на парка с малката Пагода на Дивата Гъска. Посещение на Джамията и на мюсюлманския квартал. Обяд с местен специалитет. Трансфер до летището и полет до Гуилин. Пристигане в Гуилин. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер до хотела за вечеря и нощувка.

11 ден Гуилин – Лонгшенг – Гуилин ( закуска, обяд и вечеря)

Закуска. Отпътуване за Лонгшенг. Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи, измежду които “Гърба на дракона”. Разходка до селището Пинган. Обяд. Следобед завръщане в Гуилин. Вечеря и нощувка в хотела.

12 ден Гуилин – круиз по река Ли – Хонг Конг ( закуска, обяд)

Закуска. Отпътуване за пристанището. Круиз по река Ли, която след Гуилин поема своя път на юг. Плаването надолу по течението на Лижянг е изпълнено с очарование по всяко време на годината. Обяд. Трансфер до гарата и пътуване до Хонг Конг с бърз влак. Настаняване в Хонг Конг. Самостоятелна вечеря. Нощувка.

13 ден Хонг Конг (закуска, обяд)

Закуска. Обзорна екскурзия на остров Хонг Конг: връх Виктория, рибарското селище Абърдийн, включително сампан райд. Обяд в местен ресторант. Самостоятелна вечеря. Нощувка.

14 ден Хонг Конг – Макао ( закуска)

Закуска. Свободно време за разходка из Хонг Конг или *възможност за екскурзия до Макао /срещу допълнително заплащане/. Трансфер до летището.

15 ден Пристигане в София

Полет към България от летище Хонг Конг. Пристигане в София.

НОВА ДАТА: 17.05.2024г.

Ако имате нужда от смяна на гледната точка, на мащабите и на представите ви за живота въобще, Китай ви очаква. Страната ще ви даде от всичко по много – древна история, зашеметяващо настояще, високотехнологично бъдеще. Оставете се на древните пътища да ви водят из тайните на Поднебесната империя и ще ви се разкрие свят, за който не сте подозирали.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

НОВИ ДАТИ 20.04, 23.05 – ИМА МЕСТА

20.04.2024 г.
ЦениВъзрастен в стая с две леглаЕдиничная стаяТрети възрастен
Редовни цени5598 лв6598 лв5498 лв

23.05.2024 г.
ЦениВъзрастен в стая с две леглаЕдиничная стаяТрети възрастен
Редовни цени5598 лв6598 лв5498 лв

Резервация
Депозит в размер на 2000 лева на човек при плащане по редовни цени;
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване

Полетни детайли:
QR 228 SOFDOH  1340  1815  
QR 870 DOHPVG  0240  1620  
QR 815 HKGDOH  0025  0405  
QR 227 DOHSOF  0740  1240  

Информация: 
Всеки кандидат трябва да се яви лично в Китайско посолство при подаване на документи за визата, за да му бъдат взети биометрични данни. 
Ваксинации не са необходими. 
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване. 

Примерни хотели по програмата:
Шанхай, Hotel River View 4*
Пекин, Hotel Beijing Guangxi 4*
Сиан, Hotel Sunda Gentleman International 4*
Гуилин, Hotel Universal 4*
Хонг Конг, Hotel Harbour Plaza 4*

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване – 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване – 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета – 100% от общата цена на туристическия пакет.

Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Цената включва

Самолетен билет София – Доха – Шанхай – Хонг Конг – Доха- София; Летищни такси за вътрешни и международни полети; 1 брой чекиран багаж на човек до 20 кг.; 1 брой ръчен багаж на човек до 7 кг.; 1 вътрешен полет Сиан – Гуилин; 2 нощни влака спален вагон 1-ва класа Шанхай – Пекин, Пекин – Сиан; Транспорт с комфортен автобус за посещенията и екскурзиите; 2 трансфера с китайски високоскоростен влак Сиан-Луоянг-Сиан, Гуилин – Хонг Конг; 12 нощувки / 10 в хотели по програмата и 2 във влак 1-ва класа/; 12 закуски; 10 обяда в ресторанти по време на екскурзиите; 1 обяд с местен специалитет в Сиан; 7 вечери в хотелите по програма; 1 Вечеря с Патица по пекински; 1 Банкет с равиоли и спектакъл с музика и танци на династията Танг; Входни такси на обектите, упоменати в програмата Местни екскурзоводи на английски език; Водач-преводач от България по време на цялото пътуване; Посещение на Акробатично шоу в Шанхай; Посещение на китайската Венеция – Тонгли и Суджоу; Посещение на Забранения град; Посещение на Великата китайска стена; Посещение на манастира Шаолин; Посещение на древния имперски некропол с Теракотената армия; Посещение на терасовидните оризища в Лонгжи; Круиз по река Ли; Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с поктиритие 10 000 евро, ЗАД „Евроинс“.

Цената не включва

Такса обработка на документи за виза – 120 лева Виза за Китай – 200 лева към дата 15.03.2023 г. Екскурзия до Макао – 338 лева Вечеря на кулата Перлата на ориента – 198 лева Такса обслужване за местните екскурзоводи – 70 долара – заплащат се задължително на място на представителя на агенцията; Обяд и вечеря в свободния ден в Хонг Конг; Застраховка „ Отказ от пътуване”; Всичко, което не е обозначени в „ цената включва”; Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год. – 30 лева;

цени от 5598 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.