ГРУЗИНСКАТА ПЕРЛА БАТУМИ И КАРАДЕНИЗ -ИЗТОЧНА ТУРЦИЯ

ГРУЗИНСКАТА ПЕРЛА БАТУМИ И КАРАДЕНИЗ -ИЗТОЧНА ТУРЦИЯ

  • 30.04.2024 г.,   
  • 21.06.2024 г.,   
  • 21.07.2024 г.,   
  • 30.08.2024 г.,   
  • 25.10.2024 г.

ИСТАНБУЛ- ТРАБЗОН- РИЗЕ- АРТВИН- БАТУМИ

Описание

ПРОГРАМА
С тази програма Ви каним на едно незабравимо пътешествие!
Грузия е много красива и същевременно много различна от всичко, което сте виждали в света до този момент! А през последните години тя става все
по-привлекателна за туристите от целият свят. Грузинците са известни със своето безкрайно гостоприемство, със своята невероятна и самобитна кухня, прочутите грузински вина и танци. Съчетали сме богата туристическа програма в Грузинското бижу Батуми и Карадениз – Източна Турция.
Очакват Ви завладяващи гледки, исторически забележителности с едни от
най- старите църкви и манастири в света, включени в Световното наследство на ЮНЕСКО!!!

1 ДЕН:

Безплатен превоз на пътниците по тази програма от София,Пловдив и Стара Загора!Отпътуване от Сливен, пл. „Хаджи Димитър“ 23:00 часа, град Ямбол 23:30 часа/ спирка Кауфланд, гр. Елхово 00:00 часа/ център.
С кратки почивки по пътя за Истанбул.
06:00 часа пристигане на летище Истанбул.
08:30 часа излитане за Трабзон.

2 ДЕН:

Полет до Трабзон. Кацане в Трабзон 10:00 часа. Трансфер от летището.
Туристическа програма в град Трабзон – важен укрепен център още от времето на Византийската империя. Алексей Комин бяга тук след детронирането си в Константинопол през ХII в. И така, градът става столица на християнска държава около 250 г. / до 1461 г./, когато е превзет от османците и става част от Османската империя. Посещаваме църквата Света София, която е построена през XIII в. по времето на Мануел I Комненос„ през 1572 г. е превърната в джамия а през 1964 г. е обявена за музей и е една от най-важните забележителности на Понтийската държава.
Следва посещение на ателието, където се изработват известните трабзонски гривни от филигран.
Потегляме за местността SOĞUK SU “ Студена вода „. Тук ще посетим вилата на Ататюрк, която е обявена за шедьовър на XX-ти век. Великият лидер е посетил тази вила два пъти, през 1924 г. и 1930 г.. През 1937 г. тук той написва една част от своето завещание. Архитектурата и градината на вилата ще ви очарова.
Свободно време за разходка и разглеждане на атрактивната чаршия на Трабзон.
Следобяд настаняване на хотела. Свободно време за почивка.
Вечеря и нощувка в Трабзон.


3 ДЕН:

Закуска.
Отпътуване към Мачка. Минавайки през Мачка влизаме в националния парк „Алтъндере“, където ще видим 1001 тона на зеления цвят.
Продължаваме към манастира „Сумела“, който е един от най-старите християнски храмове в света, създаден в чест на Дева Мария или Черната Богородица от Сумела. Изсечен е изцяло в пещера в стръмни отвесни скали. Построен е върху скала с карвинг техника. Сигурни сме, че чудото на архитектурата на манастира ще ви омае и завладее. Ще изживеем повторно възхищение и от разказа на екскурзовода ни докато разглеждаме манастира, който е на 1250 м. надморска височина.
Отпътуваме към едно от най-известните села в местността Хамси кьой, почивка и възможност за вкусен обяд. Именно тук ще се подсладим с известния турски десерт „Сютлач“. Свободно време за разходка.
След кратък престой ,продължаваме обратно към хотела в Трабзон.
Вечеря и нощувка в Трабзон.

4 ДЕН:

Закуска.
Отпътуване за Сюрмене. Посещение на ножарницата „Сюрмене“, след като сме дошли тук не може да не купим прочутия нож на Сюрмене. След кратък престой продължаваме към чаената фабрика. По време на обиколката ни из фабриката имаме възможност да изслушаме историята за чая, започвайки от клонката до присъствието на масите ни. След това имаме възможност да пазаруваме и да се насладим на чаша ароматен чай.
Продължаваме към парка в Узун гьол. Тук ще се насладим на прекрасни панорамни гледки, които ни предлага живописното езеро, неговото село и заобикалящата го долина. Преминаваме и през известният Керемиден мост.
Потегляме към „Фъртъна“, която е известна като най-зелената точка на Турция. Проследявайки река „Фъртъна“ виждаме най-различни видове на богата източно-черноморска растителна флора, като кестени, елша, източен смърч. Имаме кратка фото пауза до река Хала на османските исторически каменни мостове Микрон или Кале(крепост).Възможност за обяд на Фъртъна дереси – местни вкусотии – / не е включен в цената /.
Следва една приятна разходка из платото „Айдер“, което е едно от най-красивите точки на планината „Качкар“. Разглеждаме водопада „Гелин Дювени“ и други, намиращи се наоколо. След обиколка на Галердюзю и Калегон, може да направим една приятна разходка из платото и да си поговорим с местното население. Разхождайки се из платото „Айдер“ Вие ще се почувствате в един друг свят. След това потегляме към хотела.
Вечеря и нощувка в Ризе.

5 ДЕН:

Закуска.
Продължаваме към град Артвин- известен със своята непокътната природа и богата култура. Той е град в източното Черноморие, който е построен на стръмен склон и впечатлява със своята история и природна красота. Тук може да опитаме специалитети като кебап Artvin и местни сладкиши. Възхищавайте се на естествената красота на река Алданус и националния парк Артвин. Изживейте провинция Артвин, където култура, история и природа се събират. Продължавайки по крайбрежната ивица на град Хопа се отправяме към Батуми.
Преминаваме през гранично- пропускателния пункт Сарп за Грузия, област Аджария. Продължаваме към крепостта Гонио-Апсарос-останала от римската епоха, която за последно е обитавана по време на османската империя и където се намира гробът на Св. Матиас -един от дванадесетте мисионери на Исус Христос. На входа ни посрещат и поздравяват величествените крепостни стени. От там продължаваме за центъра на град Батуми, като по пътя ще видим река Чорух, която извира от Байбурт, старият мост Гонио, който се извисява над реката.
Батуми е перлата на черноморското крайбрежие и впечатлява гостите си, най- вече през нощта, не напразно го наричат още малкият Дубай. След настаняване в хотела ще се разходим по улиците на града, започвайки от Пиаца- Площадът, посещаван от световни знаменитости като Андреа Бочели. Следва вечерна разходка по новият крайбрежен булевард. Очакват Ви невероятни панорамни гледки, величествени небостъргачи, светлини на фона на чудните танцуващи фонтани, картини оживели, които ще ни отведат далеч –далеч в богатият свят на човешкото въображение. Свободно време за разходка. Връщане в хотела.
Вечеря и нощувка в Батуми.

6 ДЕН:

Закуска.
Пешеходна разходка в Батуми- градът, в който модерните небостъргачи съседстват с архитектурни шедьоври на средновековието, и новите квартали се смесват в шарените улици на старият град. Запознаване с оригиналната Батумска архитектура, разходка из културно-историческите улици из града.
Посещение на Григорианската църква, църквата “Свети Николай“, площад „Европа“, Морската гара, паметника на Нептун, Батумският драматичен театър и известният астрономически часовник. Площада на аргонавтите със статуята на Медея. Мястото е свързано с митовете за аргонавтите и легендата за Златното руно. Учените предполагат, че Аджария е съществувала в Древна Колхитска цивилизация.
Продължаваме нашата разходка към големият градски парк, където ще се полюбуваме на световно известната статуя на любовта, която е символ на града. Гигантската метална творба се състои от две донякъде прозрачни фигури. Фигурите се плъзгат един към друг, като в крайна сметка се сливат, докато техните сегменти преминават един в друг, но никога не се свързват. Това е вечната любов на Али и Нино. Една любов, вдъхновила историята на човечеството с безсмъртието си. Красотите не свършват дотук.
Отправяме се към кулата на Азбуката красива 136 метрова постройка, една от емблематичните забележителности на Батуми. Кулата символизира уникалността на грузинската азбука и хората. Структурата съчетава дизайна на ДНК, в познатия модел на двойна спирала. Предстои Ви едно невероятно приключение, изкачване със асансьор до най-високата част на сградата- сферата с наблюдателната палуба. След което ще разгледаме първият небостъргач в света със Виенско колело на фасадата. Заради тези чудеса наричат Батуми още и „Сингапур на Черноморието“. Свободно време за разходка и снимки.
Вечеря в традиционен грузински ресторант с прочутата аджарска кухня. Тук ще опитаме известното аджарско хачапури, ще вдигнем тост с омайващо грузинско вино и ще се насладим на колоритна фолклорна програма.
Нощувка в Батуми.

7 ДЕН:

Закуска.
Отпътуване към Турция.
Панорамен тур на Ризе, един от китните черноморски градове на Турция. Той е разположен в район между планината Качкар от една страна и Черно море от друга страна. Ризе се откроява с културни исторически забележителности- мостове, замъци, долини и високи върхове, плата и планински потоци, които го правят специално място за туризъм.
Свободно време за разходка и възможност за посещение на един от най-големите търговски центрове. В 18:00 часа отпътуване за летището.
В 20:00 часа излитане за Истанбул.
В 22:30 часа кацане на летище Истанбул.
Посрещане на летището с автобус на Глобус ЕС.
Отпътуване за България с кратки почивки.
Пристигане в град Сливен рано сутринта.

ДАТИ И ЦЕНИ ЗА 2024 Г.:

Дата на отпътуване 31.03;30.04;21.06;21.07.2024
Цена с ранни записвания до 01.03.2024г.
Цена на човек настанен в двойна или тройна стая1690лв.
Цена на човек настанен в единична стая1990 лв.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

Записването става с внасяне на 40% депозит или до изчерпване на местата.
Няма определени изисквания за Грузия и Турция, можете да пътувате с лична карта или задграничен паспорт

Цената включва:

Самолетен билет – Истанбул –Трабзон / Ризе – Истанбул с включен чекиран куфар до 15 кг и ръчен багаж до 8 кг.
Летищни такси
Трансфери от летищата
Трансфер : Сливен – Истанбул – Сливен /с луксозен автобус на Глобус ЕС/
5 нощувки със закуски в хотели 4* и 5* :
4 вечери в ресторанти на хотелите
1 вечеря в традиционен грузински ресторант с фолклорна програма
2 нощувка в Трабзон
1 нощувка в Ризе
2 нощувка в Батуми
Представител на Глобус ЕС по време на цялата екскурзия
Лицензиран екскурзовод на територията на Турция
Лицензиран екскурзовод на територията на Грузия
Обслужване на място от лицензирана турска транспортна фирма
Медицинска застраховка “ Помощ при пътуване“ с асистънс 5000 евро

Цената не включва:

Входни такси за музеи и туристически обекти/ около 60 евро за всички
Обяди- местна кухня от всеки район/ около 10-15 евро
Разходи от личен характер

цени от 1690 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.