Архитектурните Съкровища на Западни Родопи и Пирин

Архитектурните Съкровища на Западни Родопи и Пирин

  • 11.05.2024г.
  • 17.08.2024г.
София – Гоце Делчев – Делчево – Долен – Гоце Делчев – Лещен – Ковачевица – София

Описание

1 ден 11.05.2024  София – Гоце Делчев
Отпътуване в 7:00 от София, пл. Сточна гара  по маршрут София – гр. Гоце Делчев – с. Делчево – с. Долен. Пристигане в Гоце Делчев, откъдето се прекачваме на микробуси и отпътуваме към с. Делчево,  едно невероятно селце, запазило своя дух във времето . Разположено е високо в Пирин планина с уникална гледка към град Гоце Делчев, долината на р. Места  и склоновете на Дъбрашкия дял на Родопите.  Архитектурният облик на селото съчетава стръмния терен, амфитеатралното разположение на къщите и тесните калдъръмени улички.Делчево е архитектурен резерват, а  27 от къщите са обявени за архитектурни паметници на културата. Възможност за разходка и посещение на църквата „Успение Богородично”, построена през 1838 г.  Свободно време за обяд.  Връщане в Гоце Делчев и се отправяме с автобуса към с.Долен,  културно-исторически резерват с над 70 къщи паметници на културата. Цялото село е като  музей на открито, в който можете да видите как са живели родопчани преди 200 години. Най-популярната забележителност в селото е църквата „Свети Николай Чудотворец”, изрисувана от зографи от цялата страна през 1834 г. Отпътуване към Гоце Делчев.  Настаняване в хотел. Вечеря.  Нощувка.
 
2 ден 12.05.2024 Гоце Делчев – Лещен – Ковачевица – София
Закуска. Отпътуване към с. Лещен, запазило старинните си автентични къщи и калдъръмени улички. Разходка и разглеждане на забележителностите:  църквата „Св. Парашкева” от 1833 г., съхранила рисуван дърворезбен иконостас и стари икони; най-популярната атракция в селото – Глинената къща,  изградена е изцяло от глина, дърво и слама, наподобяваща  къщата на  Флинстоун; галерията на поета Борис Христов с картини на съвременни художници, дървопластики и изделия от камък. Свободно време за разходка и  кафе.Отпътуване към с. Ковачевица. Красивата природа, тайнствената атмосфера на Родопите, чистият въздух, гостоприемството на местните хора и най-голямата забележителност на селото – каменните къщи, запазени от XVIII в., са причините  това място да се нарича „приказка от дърво и камък“. Един от символите на селото е църквата „Св. Никола“, построена през 1847 г.  от местни дюлгери. Свободно време за обяд и разглеждане на архитектурно-историческия резерват Ковачевица. Отпътуване за София, пристигане на пл. Сточна гара вечерта.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел *** в района на Гоце Делчев;
  • Туристическа програма в Делчево, Гоце Делчев, Долен, Лещен,  и Ковачевица;
  • Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси за посещаваните обекти – около 10лв;
  • Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
  • Застраховка- Отмяна на пътуване – от 1,5 до 3,5% от заплатената сума в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Отстъпки:

  • Настаняване на дете до 11,99 г. в стая с двама възрастни – минус 15 лв.
Доплащане:
  • Настаняване в единична стая – плюс 40 лв.

Изпрати запитване

Разнообразие от дестинации

Вели Тур предлага широка гама от пътувания и екскурзии към най-различни дестинации по света. Независимо дали искате да посетите дестинация в България или чужбина, Вели Тур ще Ви предложи изобилие от възможности.

Професионалност и опит

Като утвърдена компания за пътуване, Вели Тур разполага с богат опит и професионализъм в сферата на туризма. Напият екип от експерти ще ви предостави качествено обслужване и персонализирани услуги, които ще направят вашето пътуване приятно и безпроблемно.

Удобство и комфорт

С Вели Тур можете да се насладите на удобството и комфорта по време на пътуването си. Ние ще се погрижим за резервациите в хотелите, транспорта и други подробности, свързани с вашето пътуване. Това ви позволява да се отпуснете и да се насладите на вашия престой, без да се тревожите за организацията на детайлите.

Индивидуален подход и гъвкавост

Вели Тур се стреми да отговори на индивидуалните нужди и предпочитания на своите клиенти. Ние сме гъвкави и можем да предложим персонализирани решения за Вашето пътуване. Без значение дали търсите романтична почивка, активно приключение или културна екскурзия, Вели Тур ще се погрижи да отговори на Вашите очаквания.

Допълнителна информация

 

цени от 165 лв.

Изпрати запитване

Плати онлайн

Приемаме онлайн плащания чрез методите посочени по-долу, както и в брой или по банков път.

Имате въпроси?

Свържете се с нас, ще се радваме да Ви помогнем, като отговорим на Вашите въпроси.